Langrenn:

- Vil ikke se russerne til start

Johannes Høsflot Klæbo og Didrik Tønseth mener det er en vanskelig situasjon som har oppstått. Sistnevnte vil helst ikke se russerne til start før det har blitt fred.

VANSKELIG: Johannes Høsflot Klæbo mener situasjonen knyttet til russisk deltagelse til vinteren er vanskelig. Her i gang med å dele ut medaljer til deltagerne på Bråtesten søndag, som klubben hans arrangerte. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet
VANSKELIG: Johannes Høsflot Klæbo mener situasjonen knyttet til russisk deltagelse til vinteren er vanskelig. Her i gang med å dele ut medaljer til deltagerne på Bråtesten søndag, som klubben hans arrangerte. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Som Dagbladet meldte torsdag, åpner generalsekretæren i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Michel Vion, for russisk deltakelse i skiidrettene fra desember.

- Det vil ta noen uker eller måneder. Men ideen om å åpne døra til Russland og Belarus begynner å nærme seg. Vi snakker ikke om å ha konkurranser i Russland, men deltakelse i FIS-arrangement og verdenscup, sa Vion på en konferanse i Planica, der det skal avholdes verdensmesterskap i nordiske grener i februar.

Generalsekretæren mente samtidig at sporten bør være uavhengig av politikken.

- Vil ikke se en russer til start

Uttalelsene til Vion har skapt sterke reaksjoner.

En av de som reagerer sterkt på uttalelsene, er landslagsløper Didrik Tønseth. Han forstår at uttalelsene vekker reaksjoner, ettersom det pågår en krig.

- Det er litt stikk i strid med alt at de skal få lov til å delta igjen. Jeg stiller meg på en måte bak det der at... Jeg vil helst ikke se en russer til start før det har blitt fred i verden.

Det sier Tønseth til Dagbladet, minutter etter at han har løpt i mål på motbakkeløpet Bråtesten i Trondheim. Der løp 31-åringen i mål på tiden 17.53, 17 sekunder bak hans egen løyperekord fra i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.