Åpner opp om bruddet:

- Respekt for hverandre

Anne Kjersti Kalvå kommenterer for første gang bruddet med Didrik Tønseth.

BRUDD: Tidligere i år ble det kjent at Anne Kjersti Kalvå og Didrik Tønseth hadde gått hvert til sitt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BRUDD: Tidligere i år ble det kjent at Anne Kjersti Kalvå og Didrik Tønseth hadde gått hvert til sitt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LERKENDAL (Dagbladet): I slutten av juli ble det kjent at langrennsutøverne Anne Kjersti Kalvå (31) og Didrik Tønseth (32), etter 12 år som kjærester, ni av årene som samboere, hadde gått hvert til sitt.

Utover å si at de hadde kommet fram til at de ønsket å gå fra hverandre, og fortsatt ville være venner og kolleger, ønsket ikke paret å kommentere bruddet.

Nå kommenterer Anne Kjersti Kalvå bruddet for første gang.

- Det er ikke så mye å si om det. Det er klart det er tøft å gå gjennom det, men det var det rette for oss, og vi er fortsatt gode venner og har respekt for hverandre, sa Kalvå til Dagbladet under torsdagens medietreff på Lerkendal i Trondheim, hvor landslaget for tida er på samling.

SAMLING: Anne Kjersti Kalvå var som vanlig i godt humør under torsdagens medietreff på Scandic Lerkendal i Trondheim. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet
SAMLING: Anne Kjersti Kalvå var som vanlig i godt humør under torsdagens medietreff på Scandic Lerkendal i Trondheim. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet Vis mer

Siden bruddet har Kalvå flyttet inn i en ny leilighet. Leiligheten ble kjøpt i starten av juli, og ligger ikke langt fra der hun og Tønseth bodde tidligere, viser oversikten over eiendomsoverdragelser.

- Jeg vil jo gjerne være i samme område, og kjøpte meg en leilighet på Byåsen, og Byåsen er ikke så stort, sier Kalvå, og skryter av området på Byåsen, som ligger bare en kort kjørtetur fra VM-løypene i Granåsen.

31-åringen satset i mange år på privatlag, før hun i 2021 ble tatt ut på landslaget. Forrige sesong fikk hun sitt virkelige internasjonale gjennombrudd med VM-sølv på 30 kilometer i Planica. Hun var i tillegg med på stafettlaget som tok gull og lagsprintlaget som vant sølv i Slovenia.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer