Klar beskjed:

- Går under kategorien pensjonist

Det er ikke alle som er like imponert over det Petter Northug har vist den siste tida.

Petter Northugs manøver får NRK-ekspertene til å måpe. Video: NRK Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): Petter Northug (37) sjokkerte alle sist uke, da han viste en heftig god form på Blinkfestivalen i Sandnes, hvor han endte på 3. plass på langløpet som Andrew Musgrave vant.

- Han mister jo hodet. Det er lenge siden han har vært på pallen, så fikk han en på Blinkfestivalen nå, sier Even Northug, da Dagbladet møter ham i forbindelse med landslagets medietreff i Trondheim.

Petter og Even Northug i forbindelse med uttak til langrennslandslaget tidligere i år. Foto: Lars Thomas Nordby / NTB
Petter og Even Northug i forbindelse med uttak til langrennslandslaget tidligere i år. Foto: Lars Thomas Nordby / NTB Vis mer

Selv om minstebror Northug mener storebror trener godt, er han ikke i tvil om at den tidligere verdenseneren kan trene bedre.

- Når du har vært så god som han, så ligger det noe laktat i kroppen, så han trenger kanskje mindre trening enn en annen skiløper.

- Hvis han begynner å trene skikkelig bra, så kan han bli skikkelig skummel i langløp, fortsetter minstebror Northug.

Selv mener Petters tidligere trener, og nå trener for kvinnelandslaget i langrenn, Stig Rune Kveen, at hans tidligere elev må holde seg til langløp, og melder han allerede som helt uaktuell til neste VM.

- Det kan jeg konkludere med nå, at han aldri kommer til å bli aktuell for VM i 2025, sier Kveen, som samtidig setter veldig stor pris på at den tidligere skikongen søker mot langrennsmiljøet.

Even er selv sikker på at storebroren holder seg til langløpssirkuset.

- Det er det han har sagt selv, at langløp er for dem som ikke når opp i vanlig langrenn og pensjonister, og han går under kategorien pensjonist. Det er derfor han holder på med langløp, sier han, før han fortsetter:

- Jeg har begynt å gi ham noen tips om pensjonssparing og sånn, men det er sikkert derfor han må begynne å gå langløp, for at han må få litt inntekt igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer