Rosenborg:

- Galskap

Kjetil Rekdal reagerer kraftig på at islendingen er en del av landslagstroppen.

SKADE: Rosenborgs Kristall Máni Ingason er for tiden ute med skade, etter at han i kampen mot Tromsø pådro seg kragebeinsbrudd. Her fra kampenn mot Tromsø 28. august i år. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
SKADE: Rosenborgs Kristall Máni Ingason er for tiden ute med skade, etter at han i kampen mot Tromsø pådro seg kragebeinsbrudd. Her fra kampenn mot Tromsø 28. august i år. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): Kjetil Rekdal reagerer kraftig på at Kristall Máni Ingason er på U21-samling med Island.

- Island har rett på å kreve å få ham på samling, og å undersøke ham der. Slik er reglene, sier RBK-trener Rekdal til Adresseavisen, før han fortsetter:

- Men det er ikke slik at et brudd gror fortere på Island enn i Norge. Han kan trene uten kontakt, men å spille kamp eller å trene med kontakt... Det vil være galskap av ham å gjøre det før det har gått lang nok tid.

Landslagssamling

Årsaken til Rekdals frustrasjon, er at RBK-spissen 28. august brakk kragebeinet i bortekamp mot Tromsø. RBKs medisinske team venter at islendingen trenger seks uker med alternativ trening, for at beinet skal gro.

Rekdal regner derfor med at Ingason ikke er kampklar før Vålerenga 9. oktober, sier han til avisa.

RBK-spissen fikk dra til Island for å besøke familien og å starte rehabilitering etter at skaden var blitt undersøkt.

- Han må vente

Planen denne uka var derimot at 20-åringen skulle tilbake til Trondheim. Islands U21-landslag spiller playoffkamper til neste år EM mot Tsjekkia 23. og 27. september.

- Vi har vært veldig tydelige, både til han og til det islandske forbundet. Han må vente til bruddet har grodd. Et brudd vil ta seks uker å rehabilitere, og han er ti dager unna dette når kamp to spilles. Det er ti viktige dager, sier Rekdal.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer