Dropper samling - stiller på motbakkeløp

Johannes Høsflot Klæbo og Didrik Tønseth er begge til stede på søndagens motbakkeløp i Trondheim, bekrefter arrangøren til Dagbladet.

KLUBBKOMPISER: Didrik Tønseth og Johannes Høsflot Klæbo er begge søndag tilstede på motbakkeløper Bråtesten i Trondheim. Foto: Terje Pedersen / NTB
KLUBBKOMPISER: Didrik Tønseth og Johannes Høsflot Klæbo er begge søndag tilstede på motbakkeløper Bråtesten i Trondheim. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): Onsdag bekreftet trener for sprintlandslaget i langrenn, Arild Monsen, at Johannes Høsflot Klæbo ikke blir med resten av langrennslandslaget på samling i Molde kommende uke.

– Dette ble bestemt i går, etter samtaler med Johannes og Øyvind Skarsaune (fysioterapeut) så blir han ikke med til Molde, sier Monsen - og viser til at 25-åringen nå har lagt bak seg noen uker på høydeopphold i USA samtidig som han har en hamstringskade bak i låret, sa Monsen til VG onsdag.

Motbakkeløp

Mens resten av sprintlandslaget reiser på treningssamling til Molde søndag, er Johannes Høsflot Klæbo til stede på motbakkeløpet Bråtesten i Trondheim.

- Johannes stiller ikke til start forståelig nok grunnet skade, men han stiller opp for klubben for å dele ut premier til barn som løper ei lita motbakkeløype, skriver Olav Røset, løpsleder for Bråtesten og nestleder i Byåsen IL, til Dagbladet.

En som derimot skal delta, er landslagskollega Didrik Tønseth.

- Det at våre egne løpere Didrik og Johannes møter opp i vårt eget arrangement er viktig, sier Røset.

Røset beskriver de to landslagskollegaene som innfødte "Byåsinger", og sier de er gode forbilder og rollemodeller for klubbens yngre utøvere.

- De bidrar begge til klubben gjennom å være til stede og ikke minst skape oppmerksomhet rundt Byåsen IL sine arrangement, sier han videre.

Verken Klæbo eller Tønseth stilte sist lørdag til start på Holmenkollen Skishow.

FORMSVIKT: Didrik Tønseth har denne sesongen slitt med sykdom og dårlig form, nå angrer han på at han trosset trener Eirik Myhr Nossum og deltok i EM i terrengløp. Video/reporter: Kristoffer Løkås/Øyvind Godø Vis mer

God form

I fjor satte Tønseth ny løyperekord i det fem kilometer lange motbakkeløpet, da han sprang i mål på tiden 17.36. Det var ti sekunder raskere enn hans rekord fra 2019.

Blir det ny løyperekord også i år, vanker det 2 500 kroner i premie, forteller Røset, som har god tro på Tønseth foran søndagens løp.

- Didrik meldes å være i god form så vi er spent på om han kan forbedre sin rekord fra i fjor.

Løyperekorden for damer tilhører Anne Nevin og er på 21.51, opplyser løpslederen

Oddvar Brå

Siden 2013 har langrennsavdelinga i skiklubben til Tønseth og Klæbo arrangert Bråtesten.

- Bråtestløypa har vært «pensum» for toppskiløpere i Midt-Norge siden tidlig på 2000-tallet da Oddvar Brå definerte ei testløype i Bymarka der målet var å utvikle en test som ga gode indikatorer på fysisk kapasitet. Resultatet ble den såkalte «Brå-testen», forteller Røset.

Røset sier de så langt ikke har full oversikt på hvilke profiler som ellers stiller i motbakkeløpet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer