Klæbo om skaden:

Dropper samling - nye undersøkelser venter

Sommeren har på langt nær vært optimal for den trønderske skistjernen, som innrømmer at det tar tid å bli helt bra igjen.

OVERSETTELSE: Johannes Høsflot Klæbo fnyser av russisk oversettelse. Video: Løkås/Haarstad Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): Et drøyt tre uker langt høydeopphold i Park City i Utah er over. Søndag var den trønderske skistjernen Johannes Høsflot Klæbo tilbake i Trondheim.

Som Dagbladet har skrevet om tidligere, pådro Klæbo seg en belastningsskade øverst i hamstringen i begynnelsen av juli. En skade trønderen på langt nær er blitt kvitt.

- Status er at det tar tid. Skulle gjerne stått her og sagt det er helt bra, men det er fortsatt den lille murringa som jeg gjerne skulle vært foruten, sier Klæbo til Dagbladet.

Dagbladet møtte skistjerna da han delte ut premier under det tradisjonsrike motbakkeløpet Bråtesten i Trondheim søndag.

I TRONDHEIM: Johannes Høsflot Klæbo delte ut premier til de yngste deltakerne på Bråtesten søndag. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet
I TRONDHEIM: Johannes Høsflot Klæbo delte ut premier til de yngste deltakerne på Bråtesten søndag. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet Vis mer

Den kommende tida skal trønderen treffe både fysioterapeuter og flere leger, for å se på hva som skal gjøres framover, og ikke minst hva som er status, forteller Klæbo.

Håper

Samtidig som trønderen kom hjem til Trøndelag, er høsten for alvor i gang i den trønderske hovedstaden. Snart er det bare 50 dager til sesongåpningen på Beitostølen 18. november.

I august anslo trønderen til at skaden fortsatt ville ta åtte til tolv uker, men presiserte samtidig at skadeperioden kunne bli både kortere og lengre enn dette estimatet.

25- åringen håper fortsatt å være tilbake i løpet av oktober, slik han tidligere har uttalt.

- Det håper jeg. Håper jeg kan stå på sesongstart å være bra og frisk, det er det ingen tvil om. Det er i hvert fall målet. Så er man som sagt nødt til å være nøye nå.

Dropper samling med landslaget

I motsetning til resten av sprintlandslaget, reiste ikke trønderen til deres samling i Molde som startet søndag. De kommende ukene blir trønderen for det meste værende i Trondheim, før han 17. oktober drar på høydeopphold til italienske Livigno.

- Nå blir det to ganske viktige uker hjemme nå, kun for å få gjort alt det jeg må gjøre for å finne ut om det er noen annen behandlingsform, eller om det bare er å fortsett i samme gata som nå.

Den trønderske skistjernen forteller videre at det enn så lenge føles greit å fortsette som nå, ettersom progresjonen fortsatt er til stede.

Som nevnt tidligere, kom den trønderske skistjerna nylig tilbake fra et lengre høydeopphold i USA. Der trente han blant annet med den amerikanske landslagsløperen Luke Jager, som går for Universitet i Utah, et universitet Klæbo besøkte under sitt opphold der.

- Samlingen har vært fin. Har fått trent og slappet av godt. Det er litt annerledes å være i USA enn å være i Europa, så veldig positiv til plassen og opplevelsen derfra, og trygg på at det var et godt valg, sier Klæbo.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer