Klar beskjed fra skistjerna:

- Det gjør jeg ikke

Lagvenninnene har prøvd og prøvd. Beskjeden fra Helene Marie Fossesholm er ikke til å ta feil av: Det er uaktuelt.

TYDELIG: Helene Marie Fossesholm står på sitt, tross "press" fra lagvenninene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TYDELIG: Helene Marie Fossesholm står på sitt, tross "press" fra lagvenninene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LERKENDAL (Dagbladet): Det er ikke lenger bare trønderne på kvinnelandslaget som har funnet seg til rette i den kommende VM-byen Trondheim.

Like etter forrige sesong var over, pakket tvillingsøstrene Lotta og Tiril Udnes Weng flyttelasset, og satte kursen mot Trondheim. Der har Anne Kjersti Kalvå guidet tvillingsøstrene fram i Bymarka og resten av Trondheim.

- Den går egentlig veldig problemfritt, men det er på grunn av Strava. Vi har blitt stravafrelst hele gjengen, sier Kalvå, som synes det er kjempeartig å ha tvillingene i byen.

Det er derimot ikke alle som er like enkle å få til byen.

Nekter

Selv om hele seks av utøverne på kvinnelandslaget bor i Trøndelag, noe også trener Stig Rune Kveen gjør, er det fortsatt noen som ikke har pakket flyttelasset riktig enda. Deriblant Helene Marie Fossesholm.

- Hun har gått i fotsporene til Marit, Therese og Ingvild, og bor i samme gata som dem. Det kan man ikke rikke på så mye der tror jeg ikke, det er hennes valg, sier Kalvå.

TRØNDERE: Flere av utøverne på kvinnelandslaget bor i likhet med trener Stig Rune Kveen i Trøndelag. Selv mener Kalvå dette er positivt for laget. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet
TRØNDERE: Flere av utøverne på kvinnelandslaget bor i likhet med trener Stig Rune Kveen i Trøndelag. Selv mener Kalvå dette er positivt for laget. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet Vis mer

Hun har derimot forsøkt å få lagvenninnen, som for tida bor i Oslo, til å sette kursen mot Trondheim.

- Vi har prøvd å hinte litt, og sagt vi ikke skjønner hvorfor ikke alle bor her når det er VM her om halvannet år. Det går inn det ene øret, og ut det andre.

Beskjeden fra lagvenninnen er derimot krystallklar:

- Nei, det gjør jeg ikke, svarer Fossesholm tvert hun blir spurt om det er aktuelt for henne å flytte.

- Jeg har funnet meg veldig godt til rette i Oslo, fortsetter hun, og skryter av fasilitetene byen har å by på.

Svenske naboer?

Selv mener Kalvå at byen har vært undervurdert av langrennsløpere, og skryter av byens treningsmuligheter, da spesielt om sommeren.

Det kan derimot være hun får besøk av noen fra söta bror i nabolaget om ikke lenge.

- Vi har snakket mye med Frida og Maja (Karlsson og Dahlqvist, journ.anm.) om det. De begge har vært inne på tanken, spesielt Maja, som er kjæreste med Kevin Bolger, han har bodd i Trondheim flere sommere.

Selv har den amerikanske langrennskjæresten til Dahlqvist røpet at det kan bli aktuelt å flytte.

- Han har veldig lyst til å flytte til Trondheim, så han har sagt de kanskje dukker opp neste år, vi får se, sier Kalvå, som lover å ta de eventuelle nye naboene godt imot.

Flyttet

Selv har Kalvå vært på flyttefot den siste tida, etter at det tidligere i år ble kjent at hun og Didrik Tønseth hadde gått hver til sitt etter 12 år som kjærester, hvorav ni år som samboere.

I starten av juli kjøpte Kalvå nemlig seg en leilighet, som ikke ligger langt fra der hun og Tønseth bodde tidligere, viser oversikten over eiendomsoverdragelser.

På torsdagens medietreff i Trondheim, hvor landslagene er for tida er på samling, kommenterte Kalvå for første gang bruddet.

- Det er ikke så mye å si om det. Det er klart det er tøft å gå igjennom det, men det var det rette for oss, og vi er fortsatt gode venner og har respekt for hverandre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer