Veien åpen for Giske

Trond Giskes lokallag Nidaros er nå så mektig i Trondheim og Trøndelag Arbeiderparti at veien i praksis er åpen for et comeback på Stortinget for den tidligere nestlederen. Hvis han selv vil - og Arbeiderpartiet ikke endrer vedtektene.

GA SEG I POLITIKKEN: Trond Giske ga seg i politikken etter at han trakk seg som kandidat til å bli ny fylkesleder i Trøndelag våren 2020. Nå dominerer lokallaget hans Nidaros både Trondheim og Trøndelag Ap. Men han avviser comeback. Foto: Heiko Junge / NTB
GA SEG I POLITIKKEN: Trond Giske ga seg i politikken etter at han trakk seg som kandidat til å bli ny fylkesleder i Trøndelag våren 2020. Nå dominerer lokallaget hans Nidaros både Trondheim og Trøndelag Ap. Men han avviser comeback. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg har ingen planer om noe comeback, sa Trond Giske til Dagbladet søndag.

Da hadde han akkurat rykket ut på Facebook og annonsert at Nidaros sosialdemokratiske forum hadde passert 2000 medlemmer.

Men Dagbladet kan nå vise at hvis Giske skulle ønske seg tilbake i rikspolitikken, er veien vidåpen takket være den eksplosive veksten til lokallaget han er leder for.

Kolossalt gjennomslag

I Arbeiderpartiet er det kjøttvekta som avgjør. Både når lokallag skal representeres inn på et årsmøte i et kommuneparti, og når kommunepartier skal representeres inn på et fylkesårsmøte.

Det samme gjelder når fylkeslagene skal få delegater inn på et landsmøte.

Det vil igjen gjøre at Nidaros har avgjørende innflytelse på nominasjonsprosesser i Trøndelag.

Gjennomslag nasjonalt

Nidaros' vekst gjør nå at de ligger an til soleklart rent flertall i Trondheim Ap. Veksten til Giskes lokallag gjør videre at Trondheim Ap vil dominere fylkesårsmøtet.

Og det vil påvirke sammensetningen av landsmøtet i Arbeiderpartiet - partiets mektigste organ.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer