Une Bastholm går av:

Varslet avgangen før sommeren

I begynnelsen av mai ble Une Bastholm gjenvalgt som partileder for MDG. To måneder seinere varslet hun at hun ville gå av.

SLITER: Politisk kommentator Sondre Hansmark sier MDG sliter med budskapsdisiplin. Video: Dagbladet TV. Reporter: Edward Stenlund. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): - Jeg gleder meg. Men jeg er også forberedt på de tøffe takene og de lange dagene, sa Bastholm i sin tale da hun ble gjenvalgt som partileder for MDG 8. mai.

Hun hadde da ingen motkandidater og ble valgt ved akklamasjon.

To måneder seinere varslet Une Bastholm partiledelsen om at hun ville gå av.

Før sommeren

Bastholm forteller til Dagbladet at hun begynte å gruble over om hun skulle trekke seg et sted mellom landsmøtet i mai og sommeren.

- Jeg tok beslutningen rett før sommerferien. Jeg merket gradvis over tid et savn etter tid med familien, sier Bastholm til Dagbladet.

Partikollega Lan Marie Berg forteller også til Dagbladet at Bastholm tok opp med henne allerede på forsommeren. Det samme gjorde Bastholm med Arild Hermstad, kan han fortelle til Dagbladet.

På spørsmål fra Dagbladet om hun ikke kunne funnet ut av dette før du ble gjenvalgt som partileder i mai, svarer Bastholm følgende:

- Det skulle jeg gjerne gjort, og det hadde vært behagelig både for partiet og meg. Så tror jeg bare det er sånn av og til. Ting går ikke som man har tenkt, og erkjennelser kommer ikke på rett tidspunkt. Jeg har grublet lenge nok til å se at dette er riktig for partiet og for meg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer