Tør ikke si fra

Vikarer i ambulanseavdelingen i Helse Nord-Trøndelag har varslet om en fryktkultur. - De har slitt med dårlig ledelse lenge, sier tidligere ansatt.

- LEDELSESPROBLEM: - Det er et ledelsesproblem, mener ambulansearbeider Birger Aftret. Han melder om fryktkultur i ambulansetjenesten i Helse Nord-Trøndelag. Nå har han byttet arbeidsgiver og kjører for St. Olavs Hospital. Foto: Ole Martin Wold
- LEDELSESPROBLEM: - Det er et ledelsesproblem, mener ambulansearbeider Birger Aftret. Han melder om fryktkultur i ambulansetjenesten i Helse Nord-Trøndelag. Nå har han byttet arbeidsgiver og kjører for St. Olavs Hospital. Foto: Ole Martin Wold Vis mer
Publisert

Vikarer ved Ambulansetjenesten Helse Nord-Trøndelag er redde for å stille spørsmål eller si sin mening i frykt for å miste vakter.

Både fast ansatte og vikarer ved ambulansetjenesten i Helse Nord-Trøndelag har varslet om en fryktkultur på arbeidsplassen, slik Dagbladet tidligere har skrevet.

- Det er en maktarroganse fra ledelsen ved at de ikke vil møte de ansatte til en fornuftig dialog. Det er et ledelsesproblem – de har slitt med dårlig ledelse i det helseforetaket lenge, sier Birger Aftret.

Han har jobbet i ambulansetjenesten i 32 år, vært fast ansatt i Ambulansetjenesten Helse Nord-Trøndelag i 13 år, jobbet der flere år som vikar, og er nå fast ansatt i ambulansetjenesten St. Olavs Hospital.

Ikke for vikarer

Øystein Sende, klinikkleder, Klinikk for prehospitale tjenester, Helse Nord-Trøndelag HF, svarer at det årlig gjennomføres en omfattende medarbeiderundersøkelse hos dem.

- Undersøkelsene gir ingen støtte til en påstand om at det er et ledelsesproblem i ambulansetjenesten i Helse Nord-Trøndelag HF, har Sende tidligere sagt til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer