Strømøy med
hangar-«stikk»

Tore Strømøy spøker om at besøket av verdens største hangarskip, «USS Gerald R. Ford», til Oslo vil sikre ham jobb i lang tid framover.

TIL KAI: «USS Gerald R. Ford» legger til kai i Oslo onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
TIL KAI: «USS Gerald R. Ford» legger til kai i Oslo onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

- Verdens største krigsskip med 5000 marinegaster til Oslo. Tore på sporets framtid er reddet, skriver Strømøy spøkefullt på Twitter.

Den folkekjære programlederen og trønder-patrioten har i mange år gjenforent familier og folk som har mistet kontakt i NRK-programmet «Tore på sporet».

Det er ventet at «USS Gerald R. Ford» legger til kai i Oslo onsdag. Om bord på verdens største hangarskip er det et mannskap på rundt 4 500, ifølge NTB.

- Litt bekymret

Det er ikke bare Strømøy som har fått med seg at øltørste gaster kan komme til å snu opp ned på byen når de ankommer Oslo.

- Jeg er litt bekymret for det. Jeg tror det blir nærmere 5.000 sjøfolk hvis du teller med de andre skipene som følger med, sier USAs ambassadør til Norge, Marc Nathanson, som en spøk NTB - som seiler med hangarskipet.

Ifølge ambassadøren er det flere fra den amerikanske marinen som ikke har opplevd havner fri for restriksjoner - verken i USA eller Europa - på grunn av coronapandemien.

- Jeg tror det blir bra for dem. Husk at på grunn av covid har de ikke hatt mulighet til å gå i land. Dette blir den første havna de får besøke, og de får nyte underverkene i det moderne Oslo, sier han til NTB, som følger opp med å spørre om han sjøfolka kommer til å «være litt crazy»:

- Kanskje. Men hvorfor ikke?, kontrer ambassadøren.

På spørsmål om hva nordmenn bør gjøre i møte med amerikanere med sjøvann i blodet er han også i det lunefulle hjørnet:

- Jeg ville løpt og gjemt meg, sier han og ler - men legger så til:

- Nei, da, jeg bare tuller. Ønsk dem velkommen som venner.

Det er også innført en rekke restriksjoner i forbindelse med at verdens største hangarskip besøker Oslo.

I løpet av de neste dagene legger verdens største krigsskip, USS «Gerald R. Ford» til kai i Oslo. Skipet er 335 meter langt og koster over 142 milliarder kroner! Video: Håkon Mosvold Larsen / NTB, Reuters, Den amerikanske hæren. Reporter: Edward Stenlund / Dagbladet Vis mer

- Lurt å sikre seg navn

Tore Strømøy er ingen førstereisgutt - i hvert fall når det gjelder familiegjenforeninger. Han har gitt Dagbladet tillatelse til å omtale Twitter-spøken.

- Jeg har jo hatt noen henvendelser fra tidligere flåtebesøk, skriver han i en SMS til Dagbladet og legger til:

- Lurt å sikre seg navn og nummer.

SPØKEFUGL: Tore Strømøy spøker med at han får mye å gjøre i årene fremover. Her fra et intervju i Trondheim i fjor. Foto: Joakim Halvorsen / Dagbladet
SPØKEFUGL: Tore Strømøy spøker med at han får mye å gjøre i årene fremover. Her fra et intervju i Trondheim i fjor. Foto: Joakim Halvorsen / Dagbladet Vis mer

- Gleder seg

Kaptein på «USS Gerald R. Ford», Rick Burgess, kan imidlertid fortelle NTB at mannskapet hans gleder seg til å legge til havn i Oslo.

- Jeg er nesten overrasket over hvor mye sjøfolkene her gleder seg, sier kapteinen om bord, Rick Burgess til nyhetsbyrået og legger til:

- Den ene tingen jeg synes er litt dumt, er at alle sier de vil se nordlyset. Men det klarer vi nok ikke å skaffe. Jeg hører at det ikke er så mørkt på denne tiden av året.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer