Støre hetses - gruppeleder møtte Giske

Samtidig som han bygde opp Norges største Ap-lag, takket Trond Giske støttespillerne i det omdiskuterte Giske-forumet flere ganger.

MOBILISERER: Tidligere Ap-nestleder Trond Giske har på kort tid bygget opp lokallaget Nidaros sosialdemokratisk forum. Foto: Terje Bendiksby / NTB
MOBILISERER: Tidligere Ap-nestleder Trond Giske har på kort tid bygget opp lokallaget Nidaros sosialdemokratisk forum. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av ett år har Trond Giske bygget opp Arbeiderpartiets største partilag, Nidaros sosialdemokratisk forum. Dagbladet har i flere artikler forsøkt å belyse hvordan han fikk til det.

I prosessen var han i aktiv kontakt med støttegruppene rundt ham, kan Dagbladet nå fortelle.

De siste månedene av 2021, mens han bygde opp lokallaget, tok han flere grep:

I desember delte han et innlegg i «Støttegruppe for Trond Giske» på Facebook der han oppfordret folk til å bli medlem i Ap-laget hans. Og i oktober var han på kafé med gruppas administrator.

«Hjertelig velkommen!»

Hetsen mot statsminister Jonas Gahr Støre og Ap-politiker Hadia Tajik verserer jevnlig i disse gruppene, har flere medier omtalt. «Støttegruppe for Trond Giske» modereres flere ganger daglig og har nulltoleranse for slike skjellsord, forteller administratorene.

Giske står ikke selv bak disse sidene. Til Dagbladet sa han torsdag at hets og personangrep er imot lokallagets verdigrunnlag.

Samtidig brukte han gruppene aktivt mens han bygde opp Ap-laget sitt:

«Hvis du har lyst til å være med, og støtte opp om laget, er du hjertelig velkommen!» skrev Giske i innlegget i støttegruppa i desember i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer