Småbruk overtent: Eksplosjonsfare

Det er mistanke om eksplosjonsfare i forbindelse med en kraftig brann på et småbruk i Opphaug i Ørland kommune søndag morgen.

OVERTENT: Tre bygg på småbruket brenner ned til grunnen. Søndag morgen er det eksplosjonsfare på stedet. Foto: Gunn Kari Hegvik
OVERTENT: Tre bygg på småbruket brenner ned til grunnen. Søndag morgen er det eksplosjonsfare på stedet. Foto: Gunn Kari Hegvik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Operasjonsleder Lars Berget sier til Dagbladet at det er snakk om både acetylen- og oksygenflasker. Han vet ikke hvor mange flasker det er snakk om, men de vil sannsynligvis trenge nedkjøling i mellom 24 og 48 timer.

- Det er eksplosjonsfare i forbindelse med varmen. Brannvesenet kjører på med vann for å kjøle dem ned, sier han.

Det er opprettet sikkerhetsavstand på 300 meter fra gårdsbruket. Det er spredt bebyggelse i området, og ingen andre boliger er dermed evakuert.

Berget opplyser til Dagbladet at familien som bor på gården ikke var hjemme da brannen startet. Politiet har ingen mistanker om hvordan den brøt ut.

Det var i begynnelsen ikke kjent om det befant seg personer i bygningene, men klokka 06.27 opplyste politiet at de tre personene som var folkeregistrert på adressen, er gjort rede for.

- Det brenner i alle bygningene på småbruket, både i bolig, våningshus, garasje og låve, sier operasjonsleder Ole Petter Hollingen i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Klokka 08.30 opplyser operasjonslederen til Dagbladet at det pågår etterslokking, og at tre bygg på gården er nedbrent.

- Det pågår fortsatt etterslokking, men brannvesenet har kontroll, sier han til Dagbladet litt før klokka 11.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer