Skilt ved fødselen

Sp-dronning Marit Arnstads viktigste jobb i valgkampen er å få tvillingsøster Eli Arnstad gjenvalgt som ordfører i Stjørdal. Samtidig kommer de med en kraftig advarsel mot økt pengebruk - både i stat og kommunene.

ADVARER: Marit og Eli Arnstad advarer mot økt offentlig pengebruk. Ordfører Eli Arnstad i Stjørdal opplever at økt statlig byråkrati fører til økt arbeid for Stjørdal som kommune. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
ADVARER: Marit og Eli Arnstad advarer mot økt offentlig pengebruk. Ordfører Eli Arnstad i Stjørdal opplever at økt statlig byråkrati fører til økt arbeid for Stjørdal som kommune. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STJØRDAL (Dagbladet): - Det er ganske greit å ha Marit på kårkontrakt. Hun har full frihet til å gjøre akkurat hva hun vil i hagen, sier ordfører Eli Arnstad i Stjørdal.

Så runger latteren på ordførerkontoret. Tvillingsøstrene Eli og Marit Arnstad har invitert med Dagbladet til «å raide» Stjørdal.

Marit kom til verden noen små minutter etter storesøster Eli. Da fikk også Eli odelen til gården på Skatval der de begge bor.

Hvordan hadde livet vært hvis det var motsatt? Ville Marit vært en av de mektigste i norsk politikk og parlamentarisk leder for Senterpartiet?

- Jeg tror ikke det hadde vært så annerledes for jeg var ikke så interessert da jeg var ung. Nå kunne jeg godt tenkt meg å drive med dyr, men livet er altfor kort til å gjøre konflikter av jordisk gods, sier Marit.

Så siterer Marit mor Aasta, selvfølgelig også hun politiker for Senterpartiet:

- Likskjorta har ingen lommer.

Refser Sylvi og Erna

Dype lommer er det stadig færre som har i Norge i dag. Prisene går i taket på både strøm, mat og fotball på TV.

Men staten, den har aldri vært rikere. Oljefondet har passert 13 000 milliarder kroner. Det tilsvarer nesten åtte 2023-statsbudsjett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer