Trøndelag:

Siktet for bortføring av kvinne

En mann i 30-åra fra Trøndelag er siktet for bortføring av en kvinne fra Sverige til Norge. Siktede nekter straffskyld, og vil begjære seg løslatt fra varetekt.

SIKTET: En mann fra Trøndelag er siktet for bortføring av en kvinne. Foto: Gorm Kallestad / NTB
SIKTET: En mann fra Trøndelag er siktet for bortføring av en kvinne. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): En mann fra Trøndelag er siktet for uberettiget å ha tatt seg inn på en adresse, vold mot en kvinne og for å ha bortført kvinnen til Norge, skriver Trønder-Avisa.

Den siktede mannen i 30-åra skal tidligere i november ha oppsøkt kvinnen på en adresse i Jämtland i Sverige, hvor han skal ha tvunget henne med seg tilbake til Norge. Dette for å få kvinnen til å signere dokumenter som omhandler deres felles sønn, står det i kjennelsen fra Frostating lagmannsrett.

Det var Trønder-Avisa som først omtalte kjennelsen.

Ikke forelagt siktelsen

Den siktedes forsvarer i Norge, advokat Anders Kjøren, opplyser at den siktede ikke kjenner seg igjen i vesentlige deler av det faktiske hendelsesforløpet som framkommer av arrestorden, kommer det fram i kjennelsen fra lagmannsretten.

- Formelt har han ikke tatt stilling til siktelsen, da han ikke har blitt forelagt en siktelse. Han har fått informasjon om hvorfor svenske myndigheter vil ha han utlevert til Sverige. Han kjenner seg ikke igjen i de vesentlige forhold fra svensk politi, sier Kjøren til Dagbladet tirsdag.

Den siktede ble pågrepet 16. november i år på grunnlag av en arrestordre fra den svenske Åklagarmyndigheten. I arrestordren, som er datert 14. november 2022, ble det bedt om at den siktede pågripes og overleveres til Sverige.

I Trøndelag tingrett i forrige uke, ble mannen varetektsfengslet i ei uke, i forbindelse med en planlagt utlevering til Sverige. Mannen anket tingrettens kjennelse til lagmannsretten.

Vil begjære seg løslatt

Mandag besluttet lagmannsretten enstemmig å forkaste anken, noe som fører til at den siktede mannen blir sittende i varetekt ut uka.

- Vi tar sikte på å få siktede utlevert til Sverige i løpet av uka, sier åklagare Sara Kästel i Åklagarmyndigheten i Östersund til Trønder-Avisa.

Mannens forsvarer opplyser til Dagbladet at det så langt ikke er gjennomført avhør av hans klient, og at ei heller er fastsatt noe tidspunkt for gjennomføring av avhør. Tirsdag ettermiddag vil et vitne i saken bli avhørt. Etter dette vil den siktede anke kjennelsen fra lagmannsretten, opplyser Kjøren.

- Det vil bli innlevert en anke, og han vil begjære seg løslatt, sier Kjøren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer