Ras på E6:

Raser: - Frykter for menneskeliv

Onsdag morgen gikk et ras langs E6 ved Snåsa i Trøndelag - igjen. Nå krever ordføreren handling.

RAS: Onsdag skjedde det igjen. Nå frykter ordføreren Arnt Einar Bardal i Snåsa det verste. Foto: Henrik Einangshaug
RAS: Onsdag skjedde det igjen. Nå frykter ordføreren Arnt Einar Bardal i Snåsa det verste. Foto: Henrik Einangshaug Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Onsdag morgen, samtidig som folk kjørte til jobb, gikk et ras langs E6 ved Snåsa.

Raset gikk i det samme området som det har gått ras tidligere i år, ved Langnesberga. Onsdagens ras var det femte raset så langt i år på strekningen, noe som får ordfører i Snåsa kommune, Arnt Einar Bardal, til å reagere.

- Nå håper jeg de skjønner alvoret, sier ordføreren, og sikter til Statens vegvesen og Samferdselsdepartementet.

Nasjonal transportplan

Allerede i Nasjonal transportplan for 2014-2023, som ble lagt fram av den siste regjeringen Stoltenberg, ble strekningen betegnet som et skredprosjekt med start i 2018-2023. Da ble det prioritert statlige midler til skredsikring av området.

I Nasjonal transportplan for 2018-2029, som ble lagt fram av den forrige regjeringen, ble det bevilget penger til bygging av tofelts vei med tunnel ved rasområdet.

«Prosjektet E6 Langnesberga i Nord-Trøndelag omfatter bygging av tofelts vei med tunnel for å sikre en skredutsatt strekning langs Snåsavatnet. Strekningen har middels skredfaktor. I tillegg utbedres en strekning med dårlig stabilitet som følge av kvikkleire», heter det i NTP'en som ble vedtatt i Stortinget før valget i 2017.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer