Dømt for svindel:

Par meldte inn samme bilskade

Et samboerpar meldte inn samme bilskade til to forskjellige forsikringsselskaper. Nå er kvinnen dømt.

Forsikringssvindel: Par meldte inn samme forsikringsskade, kun kvinnen er dømt. Foto: Politiet
Forsikringssvindel: Par meldte inn samme forsikringsskade, kun kvinnen er dømt. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I oktober i fjor meldte en kvinne inn til forsikringsselskapet If at bilen hennes var blitt skadd mens hun skal ha stått parkert.

«Bilen min sto parkert på parkeringsplassen. Så skade på høyre siden, og ingen va på stede», sto i teksten kvinnen sendte til forsikringsselskapet.

Dette gjorde hun med hensikt å få utbetalt forsikringssummen på kr. 44 864 som var taksten for skadene, kommer det fram i en fersk dom fra Trondheim tingrett.

Kvinnen hadde, iføle dommen, ikke opplyst forsikringsselskapet om at hennes samboer hadde meldt de samme skadene på den samme bilen til sitt forsikringsselskap Eika forsikring, bare noen måneder før, da han sto som eier av bilen.

Dronning Camilla fikk en litt uvanlig gave. Reporter: Nora Skavhaug/Rød Løper. Video: Tiktok/@_tomsteel. Vis mer

Handlingen medførte fare for tap for If forsikring.

Kvinnen skal ha trukket sin egenmeldig etter en stund. Dette har hun i retten begrunnet med at siden hun ikke hadde fortalt sin samboer at hun hadde meldt inn skadene, ble hun først oppmerksom på at dette hadde blitt gjort dobbelt, flere uker etterpå.

Retten finner det lite troverdig at tiltalte ikke hadde snakket med sin samboer om skadene på bilen, enten før utfylling av skademelding, eller i tiden etterpå.

Det at kvinnen trakk kravet så sent som november 2022, mener retten har sammenheng med at forsikringsutreder i If fattet mistanke, og skal ha stilt kvinnen en rekke spørsmål om bilen.

Adresseavisen har tidligere omtalt forsinkringssvindelen.

Retten viser til at kvinnen hadde tegnet full kasko-forsikring i september 2022.

Tegningen av en full kasko-forsikring av en bil som allerede er skadet underbygger, etter rettens syn, at tiltalte hadde planlagt å sende inn en skademelding til if basert på uriktige opplysninger i utgangspunktet.

Retten er overbevist om at tiltalte ga de uriktige opplysningene i skademeldingen med hensikt.

Kvinnen dømmes enstemmig i Trondheim tingrett til 30 dager betinget fengsel, samt til å betale saksomkostninger på 3000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer