Øyvinds godteri-sukk går viralt

Øyvind Sundfær er pappa til en seksåring. Hjertesukket fra den godtesugne småbarnsfaren tar av.

FRUSTRERT: Øyvind Sundfær blir ofte ferska av sønnen sin (6) når han skal smugspise en velfortjent sjokoladebit. Foto: Privat
FRUSTRERT: Øyvind Sundfær blir ofte ferska av sønnen sin (6) når han skal smugspise en velfortjent sjokoladebit. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke visste Øyvind Sundfær fra Trondheim at han skulle sette fingeren på et velkjent problem blant småbarnsforeldre da han delte sin frustrasjon over bråkete godteri-papir.

«Hei Nidar. Ett lite spørsmål: hvordan er det MULIG å lage så bråkete papir på godteri.? En stakkars j … kan ikke åpne så mye som en liten stratos, før hyenene henger rundt anklene som ett frådende rovdyr og skal ha svar på hvorfor godteri-regler for barn og voksne på ingen måte er like,» lød innlegget han skrev på Nidars Facebook-side fredag.

5300 kommentarer

Siden da har innlegget «tatt av», og blitt delt 1200 ganger og fått 5 300 kommentarer. Flere medier har også omtalt posten, blant andre Nidaros og TV 2.

Sønnen til Sundfær, som er seks år, har nemlig lært seg å kjenne igjen lyden av knirkende godteripapir.

Det var fredag kveld at Sundfær skulle snike til seg en liten sjokoladebit.

- Så sto han plutselig ved føttene mine og lurte på hva jeg holdt på med. Det er ikke første gangen det skjer, heller, sier Øyvind Sundfær til Dagbladet.

Han fortsetter:

Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

- Den lyden av godteripapir er veldig gjenkjennelig blant barn. Man kan ikke røre en godteripose, uten at de reagerer veldig spontant.

Velmente råd

Han understreker at hele innlegget og spørsmålet til sjokoladeprodusent Nidar var humoristisk ment.

- Foreldre tror de klarer å lure barna sine. Men jeg har skjønt på de 5000 kommentarene at det er mange smarte unger.

Nidar på sin side fulgte opp spøken, og svarte på Sundfærs innlegg med å takke for at han «setter lys på en stor utfordring som sikkert mange slitne, godtesugne småbarnsforeldre opplever».

De lover å jobbe for mer «lydvennlig emballasje». I mellomtida har de følgende, velmente råd:

Øyvind Sundfær har ikke oversikt over hvor mange som har tatt kontakt etter at han delte innlegget.

- Jeg så ikke for meg at det var noen andre enn mine nærmeste venner som skulle lese innlegget, men det spant av gårde, avslutter Sundfær.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer