Mistenker giftdrap:

Nekter politiet svar

To ganger før hun ble funnet død i sommer, ble May Irene Eliassen innlagt etter det politiet mistenker var forgiftning. Sykehuset nekter likevel å utlevere pasientinformasjon til dem.

DØDE: May Irene Eliassen (73) ble funnet død på Ørland i Trøndelag 29. juni år. Ektemannen hennes er siktet for å ha drept henne. Foto: Privat
DØDE: May Irene Eliassen (73) ble funnet død på Ørland i Trøndelag 29. juni år. Ektemannen hennes er siktet for å ha drept henne. Foto: Privat Vis mer
Publisert

4. juli i år ble en mann i 60-åra pågrepet av politiet, siktet for å ha forgiftet og drept kona May Irene Eliassen (73) på Ørland i Trøndelag.

Mannen sitter fremdeles varetektsfengslet.

Politiet mener at han begikk drapet ved å gi kona en overdose morfin, etter det Dagbladet får opplyst.

Siktelsen ble seinere utvidet til drapsforsøk etter at politiet ble kjent med at Eliassen var akuttinnlagt på St. Olavs hospital i Trondheim i februar i år - også da med symptomer som kan være forenelige med overdose.

I tillegg hadde hun en liknende innleggelse tilbake i august 2021.

Gikk rettens vei

I etterforskningen har politiet bedt St. Olavs hospital i Trondheim om å få utlevert biologiske materiale som ble sikret i forbindelse med de tidligere innleggelsene.

Årsaken er at politiet blant annet ønsker å analysere materialet for spor av morfin.

FIKK NEI: Politiadvokat Ole Andreas Aftret er påtaleansvarlig for drapsetterforskningen på Ørland. Foto: Joakim Halvorsen / NTB
FIKK NEI: Politiadvokat Ole Andreas Aftret er påtaleansvarlig for drapsetterforskningen på Ørland. Foto: Joakim Halvorsen / NTB Vis mer

Sykehuset har på sin side nektet utlevering, siden Eliassen aldri samtykket til det før hun døde 29. juni.

Det endte med at politiet gikk til domstolen for å få tilgang til materialet, uten at de fikk medhold - først i Trøndelag tingrett og nå seinest i Frostating lagmannsrett, der det ble avsagt kjennelse denne uka.

Lagmannsretten avviser politiets anke med henvisning til behandlingsbiobankloven.

- Vi støtter sykehusets argumentasjon. At de nå har fått medhold i to instanser, viser jo at jussen er riktig, sier den siktedes mannens forsvarer, advokat Kristina Jørgensen.

Hevder kona var dødssyk

Som Dagbladet tidligere har omtalt, har mannen knyttet seg til Eliassens dødsfall i avhør med politiet. Han har imidlertid forklart at hun var dødssyk og ønsket å dø.

Han nekter derfor straffskyld for drapssiktelsen.

- Han har erkjent å ha medvirket til hennes selvmord, og knytter seg til dødsfallet i den forstand. Han har bistått henne med kjøp av disse medikamentene som er brukt, men utover det knytter han seg ikke til hennes død på noen annen måte, sier Jørgensen.

SPERRET AV: May Irene Eliassen ble funnet død hjemme på Ørland 29. juni. Få dager seinere ble ektemannen pågrepet. Foto: Jan Terje Hellemsbakken / Dagbladet
SPERRET AV: May Irene Eliassen ble funnet død hjemme på Ørland 29. juni. Få dager seinere ble ektemannen pågrepet. Foto: Jan Terje Hellemsbakken / Dagbladet Vis mer

Politiet tror imidlertid ikke på mannens forklaring.

- Vi mener det ikke er sannsynlig at hun var dødssyk, ut ifra det vi har funnet, har politiadvokat Ole Andreas Aftret i Trøndelag politidistrikt tidligere uttalt.

Aftret har ikke besvart Dagbladets henvendelser fredag.

I tillegg til mannen i 60-åra, er en mann i 30-åra fra det åpne rusmiljøet i Trondheim siktet for å ha solgt narkotika til ham, som han seinere skal ha brukt for å ta livet av kona.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer