- Mistet arbeidskontrakten i permisjon

En gravid kvinne fikk beskjed om å møte til fysisk test for å få forlenget vikarkontrakten ved Ambulansetjenesten Helse Nord-Trøndelag. Da hun ikke møtte, ble ikke kontrakten fornyet.

STRENGE KRAV: I ambulansetjenesten Helse Nord-Trøndelag må alle vikarer bestå den fysiske testen før de får fornyet kontrakten sin. Ambulansetjenesten i Nord-Trøndelag er alene om å praktisere det slik, selv om hele Midt-Norge har felles kompetanseplan. Foto: Jaromir Chalabala / Shutterstock / NTB
STRENGE KRAV: I ambulansetjenesten Helse Nord-Trøndelag må alle vikarer bestå den fysiske testen før de får fornyet kontrakten sin. Ambulansetjenesten i Nord-Trøndelag er alene om å praktisere det slik, selv om hele Midt-Norge har felles kompetanseplan. Foto: Jaromir Chalabala / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember 2021 gikk det ut en e-post til alle 43 vikarer i ambulansetjenesten i Helse Nord-Trøndelag: De måtte stille til fysisk test innen to uker for å få forlenget sin vikarkontrakt.

Dagbladet har sett e-posten.

Blant kravene i testen, er å løpe 3000 meter på 16 minutter, 20 situps og 20 knebøy med en 10-kilos sekk på ryggen.

Kravene er de samme, uansett alder og kjønn.

En kvinne Dagbladet har snakket med, fikk ikke fornyet sin vikarkontrakt med Ambulansetjenesten Helse Nord-Trøndelag. Varselet med krav om fysisk test kom nemlig mens hun var gravid.

Avkortet

Vikarkontrakten gikk ut i desember i fjor. På grunn av kort tid varsel på den fysiske testen, ble vikarenes kontrakter forlenget ut mars, dersom de da gjennomførte den fysiske testen innen 31. mars.

Dagbladet har sett denne eposten.

Da fristen for å gjennomføre den fysiske testen gikk ut, hadde kvinnen akkurat født, og hadde ikke mulighet til å gjennomføre testen. Uten godkjent test, ble kontrakten avsluttet på opprinnelig dato – i desember.

For å få forlenget sin vikar-kontrakt, måtte hun altså ha løpt 3000 meter på 16 minutter enten som gravid, eller ikke så lenge etter hun hadde født.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer