Trond Giske

Mener Facebook kan hindre Giske

Støttegruppene har ingen effekt hvis Trond Giskes mål er et rikspolitisk comeback, tror professor.

LOKALLAGSGRÜNDER: Trond Giske har på ett år bygd opp Arbeiderpartiets største partilag i Trøndelag. Foto: Ned Alley / NTB
LOKALLAGSGRÜNDER: Trond Giske har på ett år bygd opp Arbeiderpartiets største partilag i Trøndelag. Foto: Ned Alley / NTB Vis mer
Publisert

Dagbladet har i en rekke artikler omtalt hvordan Trond Giske har mobilisert medlemmer til sitt Ap-lag gjennom støttespillere på nett.

Giske står ikke selv bak Facebook-gruppene som støtter ham, men han og Ap-laget har vervet aktivt der. Mange skriver i gruppene at de er blitt medlem.

Men ikke alle mener støttegruppene er til hans fordel.

- Jeg tror ikke aktiviteten i støttegruppene har den effekten han kanskje ønsker seg, sier professor Anders Olof Larsson ved Høyskolen Kristiania.

Han forsker på hvordan politikere mobiliserer i sosiale medier.

Giskes kor

Professoren tar forbeholdet:

- Hvis dette er målet hans.

Giske har tidligere ikke svart konkret på Dagbladets spørsmål om ambisjonene hans med lokallaget Nidaros sosialdemokratisk forum, og om dette er et forsøk på en vei tilbake til rikspolitikken.

Den tidligere Ap-nestlederen svarte at det er gledelig og overraskende at lokallaget har vokst seg fra ni medlemmer til over 800.

Larsson mener uansett at gruppene virker for basert rundt Trøndelag og ikke er tilstrekkelige til å bli stor utenfor Giskes egen leir.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.