Eksklusiv kopp:

- Måtte ta sjansen

Rundt 100 personer hadde stilt seg i kø før butikken åpnet, i håp om å få tak i en av de eksklusive koppene.

HELDIG: Siril Solem var en av de heldige til å sikre seg den eksklusive mummikoppen «Havbris» onsdag. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet
HELDIG: Siril Solem var en av de heldige til å sikre seg den eksklusive mummikoppen «Havbris» onsdag. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Flere hundre personer sto i morgentimene onsdag i kø utenfor Illums Bolighus i Midtbyen i Trondheim.

I anledning bursdagen til forfatter Tove Jansson, samt 150-årsjubileet til finske mummikopp-produsenten Arabia, lanserte de onsdag mummikoppen «Havbris».

- I Norge er det Illums Bolighus og en butikk i Bergen som er eneste selgerne av koppen. Det er ikke en mulighet for å få tak i denne i butikk i ettertid, og vi selger den heller ikke på nettbutikk i dag, sier butikksjef Sanna Kasbøl til Dagbladet, mens kundene strømmet på.

FULL FART: Salget av de rundt 1000 mummi-koppene «Havbris» gikk raskt unna. Butikksjef Sanna Kasbøl lengst til høyre. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet
FULL FART: Salget av de rundt 1000 mummi-koppene «Havbris» gikk raskt unna. Butikksjef Sanna Kasbøl lengst til høyre. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet Vis mer

Måtte forlate køa

Selv fikk butikken inn rundt 1000 eksemplarer av «Havbris», som siden åpning klokka 10 onsdag har blitt solgt unna i et forrykende tempo.

En av de som ventet utenfor da butikkdørene åpnet, var Siril Solem fra Budal i Trøndelag, som akkurat klarte å få tak i en kopp før det var for seint, selv om hun måtte forlate køen.

- Jeg var her da det åpnet, men fant ut at det ikke var vits i å stå i køen lenger, da jeg hadde gjort en avtale. Heldigvis var det igjen litt kopper nå, sier Solem, som forlot køen rundt klokka halv elleve.

EKSKLUSIV: Denne koppen var det mange som onsdag ville ha. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet
EKSKLUSIV: Denne koppen var det mange som onsdag ville ha. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet Vis mer

Kasbøl forteller at det er ulike grunner til at folk velger å kjøpe akkurat denne mummikoppen.

- Det varierer litt. Noen vil ha den i samlingen sin, det er et samleobjekt som mange samler på. Andre kjøper nok for å selge videre, tror jeg, sier hun, og forteller at mange av koppene øker i verdi.

Selv blir koppen Solem kjøpte en del av samlingen.

- Jeg har samlet på mummikopper siden jeg var ganske lita, så har cirka 90 stykker i samlingen min. Jeg var likevel i Trondheim i dag, så da måtte jeg ta sjansen på å kjøpe, sier hun.

Den siste koppen forsvant ut butikken like etter Dagbladet var innom.

Rett på Finn

På Finn.no ligger det for tida mummikopper til alt fra 50 kroner for de billigste, til 145.000 kroner for den dyreste koppen.

Selv om de første «Havbris» koppene ble solgt klokka 10.00 onsdag, var det bare fire timer seinere opprettet over 50 annonser på Finn, hvor folk selger en eller flere kopper de har kjøpt.

Flere av disse selges til over 1.500 kroner, selv om den kostet 399 kroner i butikken.

Selv om de fleste koppene, 80 til 90 av koppene i samlingen, bare er til utstilling, har Solem ingen planer om å selge koppen videre, selv om de selges til langt høyere priser på nett enn hva hun selv betalte.

- Ikke enda. Jeg har ikke solgt en eneste en enda.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer