Frosta-saken:

Krass kritikk fra siktet lege

Den overgrepssiktede legen i Frosta er kritisk til kommunens og politiets håndtering av saken mot ham. Han mener seg utsatt for forhåndsdømming og udokumenterte påstander.

LEGE SIKTET: En tidligere kommuneoverlege og fastlege i Frosta kommune er siktet i en omfattende overgrepssak. Han nekter straffskyld. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet
LEGE SIKTET: En tidligere kommuneoverlege og fastlege i Frosta kommune er siktet i en omfattende overgrepssak. Han nekter straffskyld. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet Vis mer
Publisert

Siden politiet tok ut siktelsen mot ham i august i fjor, har overgrepssaken mot den tidligere kommuneoverlegen i Frosta i Trøndelag eksplodert i omfang.

Så langt er 90 kvinner identifisert som fornærmet, opplyser Eivind Guldseth, etterforskningsleder i Trøndelag politidistrikt, til Dagbladet.

Kvinnene beskriver ubehagelige, grenseoverskridende opplevelser i forbindelse med gynekologiske undersøkelser hos legen, der han blant annet skal ha gitt dem «underlivsmassasje».

Siktelsen mot ham omfatter ikke bare misbruk av stilling for å oppnå seksuell omgang, men ble i mai utvidet til å også omfatte 34 tilfeller av voldtekt.

Selv avviser den tidligere kommuneoverlegen anklagene. Han har også anmeldt en av de fornærmede kvinnene for falsk forklaring, bekrefter politiet overfor Dagbladet.

- Vi mottok anmeldelsen i starten av april. Saken er ikke avgjort, og den blir heller etterforsket på selvstendig grunnlag, da flere av tingene som må avklares, blir avklart i hovedetterforskningen mot legen, sier Eivind Guldseth.

«Sterkt påvirket» av omtale

Utover at legen nekter straffskyld, har det ikke vært kjent hvordan han har respondert på overgrepsanklagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer