- Kjemperedd og sint

En hårsbredd skilte Silje Åstum Hildrum og mannen hennes fra å bli påkjørt av lastebilen som hadde slått over i motgående kjørefelt. Nå har hun politianmeldt sjåføren. - Det kunne ha gått liv, sier hun.

KJEMPEREDDE: Silje Åstum Hildrum og mannen hennes fikk seg en ubehagelig opplevelse på Bynesveien. Video: Privat. Reporter: Emma Dalen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): - Lastebilen kom rett mot oss, i vårt kjørefelt. Mannen min måtte trampe ned bremsen alt han kunne. Vi bråbremset, og bilen skrenset framover. Hadde han ikke bremset så hardt, hadde vi krasjet, sier Silje Åstum Hildrum (37) til Dagbladet.

Dramatikken utspilte seg tidlig mandag morgen. Hildrum og mannen hadde nettopp levert barna sine på skolen, og var på vei tilbake til Trolla i via Bynesveien i Trondheim, forteller hun.

Idet de runder en sving på veien, ser de plutselig lastebilen. Den har lagt seg delvis over i motgående kjørefelt rett før svingen, tilsynelatende for å passere en syklist. Kameraet på dashbordet fanget det hele på film.

- Det var null sikt i motsatt kjørefelt. Etterpå freste han bare videre, sier Hildrum.

Hun kan takke mannens raske reflekser for at de to er i live, mener hun.

- Vi bannet ganske greit en god stund, både da det skjedde og etterpå. Vi var kjemperedde og sinte.

Saken ble først omtalt av Bydelsnytt.

Anmeldte sjåfør

Paret fryktet for livet, forteller Hildrum.

- Det gikk veldig fort. En så stor lastebil som kommer i vårt kjørefelt - det er klart at da ser man for seg det verste.

Hildrum dro imidlertid kjensel på firmalogoen på lastebilen.

Lastebilen er registrert på selskapet B.N. Entreprenør. Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med selskapets daglige leder tirsdag.

Dagbladet har forelagt selskapet kritikken fra Hildrum via controller Inge Nervik, som bekrefter overfor Nidaros og Adresseavisen at han har snakket med både henne og sjåføren.

- Vi har beklaget overfor dem, og sjåføren legger seg helt flat. Han beklager dypt og bekrefter overfor selskapet at en slik risikabel manøver ikke skal skje igjen, sier han til Adresseavisen.

ANMELDTE LASTEBILSJÅFØR: - Lastebilen kom rett mot oss, i vårt kjørefelt. Mannen min måtte trampe ned bremsen alt han kunne, sier Silje Åstum Hildrum (37). Foto: Privat
ANMELDTE LASTEBILSJÅFØR: - Lastebilen kom rett mot oss, i vårt kjørefelt. Mannen min måtte trampe ned bremsen alt han kunne, sier Silje Åstum Hildrum (37). Foto: Privat Vis mer

Hildrum valgte likevel å gå til anmeldelse mot sjåføren.

- Det holder ikke å bare si unnskyld når man tar et så dårlig valg i trafikken. Det kunne ha gått liv, sier hun.

Politifaglig etterforskningsleder Sigmund Stenhaug bekrefter overfor Dagbladet at Felles straffesaksinntak (FSI) i Trøndelag politidistrikt har mottatt anmeldelsen, samt en video. Saken vil vurderes videre fra politiets side, opplyser han.

- Nesten hver dag

Det er ikke første gang det har vært på hengende håret langs Bynesveien, ifølge Hildrum. Hun har bekymret seg over veien i lengre tid - spesielt strekningen mellom Trolla og Ilsvika.

Svingen som vises på videoen er bare en av flere som ifølge Hildrum forårsaker risikofylte situasjoner med jevne mellomrom.

- Slike nestenulykker skjer nesten hver dag, hevder hun.

Hildrum la videoen ut på Facebook-sider for lokalmiljøet.

- Det har engasjert noe voldsomt. Folk forteller at de har vært i samme eller liknende situasjoner.

Via sosiale medier samler hun nå inn erfaringer fra Bynesveien, som hun etter planen vil legge fram for Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune.

- Det er en elendig vei i utgangspunktet. Den er dårlig vedlikeholdt, og den er full av hull. Det er stor rasfare, forferdelige svinger, og veldig uoversiktlig hele veien.

Frykter dødsulykke

To grep kunne gjort veien tryggere, mener Hildrum: tunnel mellom Flakk og Ilsvika, og gang- og sykkelsti langs hele strekningen mellom Trolla og Ilsvika.

Strekningen mellom Flakk og Ila har vært ras- og ulykkesutsatt siden ferjeleiet med forbindelse over Trondheimsfjorden ble flyttet fra Skansen til Flakk i 1978, ifølge Adresseavisen.

- Det er kjempefarlig at det ikke er gang- og sykkelsti her. Og en tunnel kunne hjulpet til å redusere trafikken noe voldsomt! Det hadde gjort veien mye tryggere. Det kommer veldig mye trafikk fra Fosen, som kommer med ferja. Og den øker bare mer og mer, sier Hildrum.

At det er mange bilister på veien som skal rekke ferja, fører til flere dårlige valg i trafikken, tror Hildrum. I kombinasjon med sykkeltrafikken skaper det farlige situasjoner, framholder hun.

Hildrum frykter at en dødsulykke må til før noe skjer.

- Det er bare et under at det ikke har gått galt allerede, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer