Trond Giske

Jernbaneopprørere går til Giske

Trond Giskes Ap-lag har sanket medlemmer i kraftopprøret. Nå mobiliserer han også langs jernbanen, bekrefter fagforbundene.

STRØMPRISER OG TOG: Tidligere Ap-nestleder og statsråd Trond Giske gikk ut av topp-politikken i 2020, men har siden bygd opp Arbeiderpartiets største lokallag. Foto: Ned Alley / NTB
STRØMPRISER OG TOG: Tidligere Ap-nestleder og statsråd Trond Giske gikk ut av topp-politikken i 2020, men har siden bygd opp Arbeiderpartiets største lokallag. Foto: Ned Alley / NTB Vis mer
Publisert

Trond Giske har på ett år bygd opp det største lokallaget i partiet der han en gang var nestleder. I energikrisa har han mobilisert kraftopprørere. Nå vinner han også på misnøyen mot regjeringen i jernbanesaken.

Dagbladet har snakket med flere nåværende og tidligere sentrale tillitsvalgte i jernbanen som har meldt seg inn i Giskes Ap-lag, Nidaros sosialdemokratisk forum.

De to LO-forbundene Norsk Jernbaneforbund (NJF) og Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) bekrefter overfor Dagbladet at mange av deres medlemmer melder seg inn i Giske-laget.

- Jeg har ikke oversikt over antallet, men vet at dette er en snakkis, sier Jane Sæthre, leder i NJF. Forbundet representerer 7000 jernbaneansatte i blant annet Bane NOR, Vy og Jernbanedirektoratet.

Høyrevridd

- Dette får vi meldinger om, og det skjer blant en del av våre medlemmer. Det er veldig stor misnøye om oppsplittingen i jernbanen, sier Rolf Ringdal, leder i NLF, som har 1700 medlemmer.

Flere uttrykker en sterk støtte til Trond Giske som politiker og mener Støre-regjeringens jernbanepolitikk er blitt for høyrevridd.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer