- Hårreisende uttalelser

Uttalelsene til konstituert rektor ved Innherred kristne skole, Bjørn Valde, har skapt reaksjoner. Gjestvang mener uttalelsene ikke er forenlige med å ha et trygt og godt skolemiljø for elevene.

REAGERER: Leder for Fri, Inge Alexander Gjestvang, reagerer sterkt på uttalelsene til konstituert rektor Bjørn Valde. Foto: Geir Olsen / NTB
REAGERER: Leder for Fri, Inge Alexander Gjestvang, reagerer sterkt på uttalelsene til konstituert rektor Bjørn Valde. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Som Dagbladet tidligere har omtalt, tviholder Innherred kristne skole på et konservativt syn når de velger hva de skal lære elevene sine.

- Homofili er ifølge bibelen synd, og det lærer vi elevene. Det å stjele er også synd, det samme er det å drepe sine barn – altså abort, sier Valde, som mener de ikke lærer bort hat til elevene.

Dette får leder i Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (FRI), Inge Alexander Gjestvang, til å reagere. Han kaller uttalelsene til Valde for hårreisende.

- Jeg synes det er hårreisende uttalelser som nå kommer fra ansatte på denne skolen. Vi vet det er konservative holdninger på flere hold her i landet, men vi mener det er svært problematisk at det brukes så aktivt i en undervisningssituasjon, sier Gjestvang til Dagbladet.

Ekstra alvorlig

I opplæringsloven paragraf 9 A-2 heter det at «alle elever har rett til et trygt og godt skolemiljø som fremmer helse, trivsel og læring».

Gjestvang sier organisasjonens sympati ligger hos elevene på skolen, som må høre at det er feil måter å elske på og feil måter å være på. Han påpeker at friskoler må forholde seg til opplæringsloven, slik som andre skoler gjør.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer