Mystisk «sjøorm» vekker oppsikt:

- Håper på ei havfrue neste gang

Det er ikke unormalt at Arve (43) finner frisbeer på de mest finurlige stedene på gården. Han hadde derimot ikke sett for seg besøk av en om lag 40 meter lang «sjøorm».

VEKKER OPPSIKT: Savner du et om lag 40 meter langt svart rør? Da kan det kanskje hende det ligger på Frosta, forteller Arve Nåvik. Foto: Privat
VEKKER OPPSIKT: Savner du et om lag 40 meter langt svart rør? Da kan det kanskje hende det ligger på Frosta, forteller Arve Nåvik. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Selv om været kanskje ikke helt tilsier sommer og tid for bading, har i hvert fall noen allerede sikret seg godt, og vel så det, med plass på stranda.

På badestranda på Manneset på halvøy-kommunen Frosta i Trøndelag, har en «sjøorm» i løpet av de siste dagene lagt seg til på svaberget, og nyter vårsola før regnværet som er ventet å komme.

- Jeg oppdaget det i går ettermiddag, etter tips fra kårkaill'n, som hadde sett bilder på Facebook, skriver grunneier Arve Nåvik (43) til Dagbladet, som først fortalte om saken til Frostingen.

Røret skal ifølge naboer ha ligget der siden starten på forrige uke, opplyser Tove Risto Nilssen, som var den som la ut Facebook-innlegget, til Dagbladet.

Nåvik var tirsdag i kontakt med kommunen om saken, som undersøkte saken nærmere.

«SJØMONSTER»?: Da Victoria og Ilir var på ferie i Jämtland i Sverige, fikk de øye på noe utenom det vanlige på vannet. Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

Kommunalsjef organisasjon og samfunn i kommunen, Ingvild Øfsti, opplyser til Dagbladet at deres mannskap beskriver gjenstanden som et rør, og er tre deler på tolv meter hver som er sveiset sammen, totalt 36 meter langt. Røret har en diameter på 30 cm.

Kommunen har vært i dialog med flere aktuelle aktører, men ingen kjenner eierskap til røret, som beskrives som forholdsvis nytt.

Nåvik tror røret kan ha kommet opp på svaberget i forbindelse med uværet den siste tida.

- Det har vært flere stormer i det siste, men det var skikkelig uvær natt til fredag 17. mars, så det har trolig skjedd da. Den ligger på mannesberget som er en badeplass på idylliske Manneset på Frosta.

Slik ser røret ut på den ene enden. Foto: Privat
Slik ser røret ut på den ene enden. Foto: Privat Vis mer

- Den er plugget i ene enden, og knekt/kappet/åpen i andre enden. Aner ikke hvor det kommer ifra, eller hva den er brukt til, men det er en stor sjøkabel som det blir utfordrende å fjerne med traktor, skriver han videre.

Norges største produsent av blåskjell, Norgeskjell, har et av sine høsteområder like sørvest for der røret har strandet. Selskapet opplyser til Dagbladet at røret trolig stammer fra dem, da de mangler et av sine rør. De vil i løpet av uka undersøke nærmere om røret er deres.

FORBANNELSE: En gruppe fiskere fra havnebyen Arica i det nordlige Chile fanget et fem meter langt «sjømonster». Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

I fjor gjorde Nåvik om på gårdsdriften, og driver nå egen frisbeegolf-bane på gården.

Selv om han nå håper «sjøormen» kan bli en ekstra turistattraksjon med litt kunstnerisk dekorering for de besøkende, såframt den blir liggende, vet han hva som står øverst på «strandet-ønskelista» neste gang.

- Håper det blir ei havfrue neste gang, sier Nåvik med et glimt i øyet.

Tips oss om Trøndelag!

Skjer det noe der du er i Trøndelag, eller har du en historie du vil fortelle? Ta kontakt med Dagbladets lokalkontor i Trondheim!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer