Lærerstreiken:

- Håper de skjønner alvoret

Ståle Kvernrød (56) er like bekymret for andres unger som for sine egne. – Streiken rammer en uskyldig tredjepart, sier han.

OPPGITT: Ståle Kvernrød har to barn på videregående skole. Eldstemann på 18 år får ikke ett normalt skoleår på vidergående skole. Foto: Privat.
OPPGITT: Ståle Kvernrød har to barn på videregående skole. Eldstemann på 18 år får ikke ett normalt skoleår på vidergående skole. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ståle Kvernrød (56) har to barn som er elever ved Ole Vig videregående skole i Stjørdal i Trøndelag. Der er lærene nå i streik. Sønnen (18) har begynt på det avsluttende året, mens dattera (16) begynte i første klasse i år.

- Sønnen min har ikke hatt ett eneste fullt skoleår på videregående skole. Først var det to år med pandemi, og nå er det streik, sukker pappaen overfor Dagbladet.

Dattera startet på videregående i år, og hun skulle egentlig ha kommet inn i et miljø på nye skolen. Kvernrød mener at vel så viktig som manglende læring, er hvordan det sosiale blir skadelidende.

Det var Adressa som omtalte Kvernrøds frustrasjon først.

Skal møtes

Tidligere i dag uttalte kunnskapsminister Tonje Brenna at «Rapportene er alvorlige». Hun kalte i dag partene inn til et møte. Brenna understreker samtidig at løsningen fortsatt ligger hos partene.

Leder Steffen Handal i Utdanningsforbundet var skuffet etter møtet:

- Det var ikke noe nytt som kom fram i møtet, og sånn sett fortsetter streiken og vi er akkurat der som vi var før møtet, uttalte han til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer