Stavne gravlund:

Gravplass tar grep: - Uheldig

Gravsteinene lå hulter til bulter på et anleggsområde på Stavne gravlund i Trondheim. - Slik skal det ikke se ut, sier avdelingsleder i Kirkelig fellesråd - og varsler at løsningen avvikles.

AVVIKLER ORDNING: Slik lå gravsteinene på anleggsområdet tirsdag. - Vanligvis står steinene stablet pent i en orden, sier Gunnar Hansen, avdelingsleder for gravplass i Kirkelig fellesråd i Trondheim. Foto: Kirkelig fellesråd i Trondheim
AVVIKLER ORDNING: Slik lå gravsteinene på anleggsområdet tirsdag. - Vanligvis står steinene stablet pent i en orden, sier Gunnar Hansen, avdelingsleder for gravplass i Kirkelig fellesråd i Trondheim. Foto: Kirkelig fellesråd i Trondheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet):- Jeg skjønner at det kan reageres på dette. Det er vårt ansvar at det skal være både ordentlig og ryddig, og vi tar dette på alvor. I framtida vil ikke gravsteiner bli oppbevart på dette stedet - selvfølgelig.

Det sier Gunnar Hansen, avdelingsleder for gravplass i Kirkelig fellesråd i Trondheim, til Dagbladet.

Tirsdag kunne man se en rekke gravsteiner stående og delvis liggende i en klynge på Stavne gravlund i Trondheim.

Gravsteiner hvor festeholdet er utgått fjernes årlig fra gravlunden, men lagres i ett år for å gi pårørende mulighet til å ombestemme seg, opplyser Hansen.

- Det er et publikumstilbud til pårørende. Det som var uheldig her, er at disse steinene var lagret på et sted som var veldig tilgjengelig for publikum, og at steinene fremst i rekka ble satt litt uryddig i forbindelse med at det var arbeid som foregikk kort tid før de skulle fjernes.

Saken ble først omtalt av Adresseavisen.

- Uryddig

Onsdag morgen ble steinene fjernet.

- Alle kirkegårdene er tømt denne uka. Stavne var den siste, sier Hansen.

Han medgir at lagringen av gravsteinene ikke var optimal - men framholder at det tilhører sjeldenhetene.

- Vanligvis står steinene stablet pent i en orden, med sokler som mellomstøtte så de ikke hviler på hverandre - slik at de ikke skrapes opp og komme til skade, sier han.

De utgåtte steinene på Stavne gravlund har hittil blitt lagret på et anleggsområde. Der har det vært arbeid de siste dagene.

- Da har det helt tydelig blitt forskyvninger, og noe som oppleves som at de fem-seks første steinene har stått veldig uryddig. Slik skal det ikke se ut.

- Avvikles

Hansen opplyser at et større lagerområde, som tidligere ikke er tatt i bruk, nå er ryddet ved gravlunden.

- Det nye lagerområdet er sperret for publikum. På anleggsområdet hadde publikum mulighet til å passere gjennom. Det kommer til å bli fjernet og nedlagt etter hvert, og vil ikke bli brukt av gravplassadministrasjonen lenger. Dette er en gammel løsning, som nå avvikles.

Det nye lager- og anleggsområdet er i ferd med å bli tatt i bruk, opplyser han.

Kirkelig fellesråd har ikke mottatt noen reaksjoner eller henvendelser angående lagringen, ifølge Hansen. Gravsteinene er sendt til steinknusing.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer