Mia (15) nær døden på skoletur:

- Gjør meg rasende

Det gikk fryktelig galt da Mia (15) skulle prøve storhoppet i alpinbakken på skoletur. Nå raser Personskadeforbundet mot forsikringsselskapene som nekter å dekke skadene hennes.

Nær døden: Slik så Mia Johansen (15) ut etter en ulykke på skidag med skolen. Forsikringsselskapene nekter å dekke skadene. Foto: Privat
Nær døden: Slik så Mia Johansen (15) ut etter en ulykke på skidag med skolen. Forsikringsselskapene nekter å dekke skadene. Foto: Privat Vis mer
Publisert

TRONDHEIM/LEVANGER (Dagbladet): 17. februar 2022 var rundt 150 elever fra Levanger ungdomsskole samlet til aktivitetsdag i Torsbustaden skianlegg.

Da Mia Johansen satte utfor og tok sats på det største hoppet, gikk det fryktelig galt. Den da 14 år gamle jenta falt ti meter rett i den harde isen.

Både skolens forsikringsselskap KLP og Fremtind, hvor familien har reise- og ulykkesforsikring, avviser at Mia har krav på erstatning for skadene hun pådro seg. De mener hun utsatte seg selv for fare.

Det provoserer Personskadeforbundet.

- Dette gjør meg rasende!

Per Oretorp er assisterende generalsekretær i Personskadeforbundet og seniorrådgiver med særlig ansvar for erstatningsrett og samferdsel.

Han mener selskapene går for langt i å fraskrive seg forsikringsansvaret.

- Det er selvsagt slik at den lovpålagte skoleforsikringen skal dekke slike tilfeller når barn blir skadet. Dessverre har vi med åra sett en utvikling der mange selskaper strekker seg langt for å unndra seg erstatningsansvar, blant annet gjennom å påstå at det ikke er en ulykkeskade i henhold til forsikringsvilkårene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.