Nidaros sosialdemokratisk forum - Anita Børstad:

Giskes nestleder vil inn i bystyret

Nestleder Anita Børstad i Giske-styrte Nidaros sosialdemokratisk forum flagger ambisjoner i trondheimspolitikken - og bekrefter til Dagbladet at hun vil inn i bystyret etter valget neste år.

NESTLEDER VIL INN I BYSTYRET: Trond Giske er ikke spilt inn til Ap's liste foran valget i Trondheim i 2023. Det er imidlertid nestlederen i lokallaget han leder. Nå bekrefter Anita Børstad til Dagbladet at hun vil inn i bystyret. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
NESTLEDER VIL INN I BYSTYRET: Trond Giske er ikke spilt inn til Ap's liste foran valget i Trondheim i 2023. Det er imidlertid nestlederen i lokallaget han leder. Nå bekrefter Anita Børstad til Dagbladet at hun vil inn i bystyret. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): - Jeg kommer ikke til å kreve å få stå på Nidaros' forslag til topp ti. Men jeg må jo ærlig innrømme: Jeg ønsker å komme inn i bystyret, sier Anita Børstad til Dagbladet.

Som alle andre Ap-lokallag i Trondheim, sitter Nidaros sosialdemokratiske forum i disse dager med en liste på hundre navn.

Den består av potensielle kandidater spilt inn til nominasjonskomiteen i Trondheim Ap fra lokallagene. Den er sendt i «retur» fordi komiteen så et «behov for å involvere lagene» på en annen måte enn opprinnelig planlagt på grunn av det høye antallet foreslåtte navn.

- Én blant topp ti

Lokallagsleder Trond Giske har lenge vært tydelig på at han ikke er aktuell som ordførerkandidat. Han står heller ikke på «hundrenavns-lista», kunne Adresseavisen melde tidligere denne måneden.

Det gjør imidlertid nestleder Børstad, og lokallaget håper å få medlemmer inn i listetoppen, ifølge nestlederen.

Nøyaktig hvem Nidaros vil spille inn, er ennå ikke landet, forteller hun.

- Vi har veldig mange spennende folk i styret vårt. Men jeg kan vel si så mye som at vi håper å ha i hvert fall én blant topp ti. Vi håper å få noen inn. Det hadde vært veldig bra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer