Frykter for Norges forsvarsevne

Dette er en unødvendig omkamp, mener Bongo, som nå går hardt ut mot regjeringen.

SKUFFET: Forbundsleder i Norges Offisers- og spesialistforbund, Torbjørn Bongo, er lite imponert over den foreslåtte endringen i forsvarsloven. Foto: Torgrim H. Halvari/NOF
SKUFFET: Forbundsleder i Norges Offisers- og spesialistforbund, Torbjørn Bongo, er lite imponert over den foreslåtte endringen i forsvarsloven. Foto: Torgrim H. Halvari/NOF Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): - Vi måtte anmode de om å få gjennomført åpen høring i saken.

Det sier forbundsleder i Norges Offisers- og spesialistforbund (NOF), Torbjørn Bongo, til Dagbladet.

Han er lite imponert over at regjeringen forsøkte å presse igjennom en endring i forsvarsloven uten en åpen høring.

Unødvendig

I en tidligere dom fra Frostating lagmannsrett, ble det slått fast at innsatsstyrkene har krav på feriepenger. Seinere ble det tatt ut et gruppesøksmål med krav om feriepenger for mer enn bare tre år tilbake i tid.

Torsdag 27. oktober var det åpen høring i Stortinget om endringer i forsvarsloven. Dette etter at regjeringen foreslo å utvide Forsvarets adgang til å inngå kontrakt om tjenesteplikt.

- Dette er en unødvendig omkamp, mener Bongo.

Han påpeker at NOF, som er et fagforbund i LO, ikke stiller seg bak den foreslåtte lovendringen, og mener det er uheldig at det blir foreslått en slik endring.

- Forslaget bør sendes i retur til regjeringen, sier han.

Norges forsvarsevne

Bongo tror den foreslåtte lovendringen vil ha motsatt effekt av det de ønske, og at den vil kunne gjøre det vanskeligere å få frivillige reservister.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer