Frekt tyvlån fra gravlund: - Respektløst

Tyvene tok en «seiersrunde» på gravplassen og råkjørte i Rørvik sentrum med gravlundens ATV, ifølge kirketjener i Nærøysund kirkelige fellesråd. - Respektløst og farlig, sier han.

«SEIERSRUNDE»: Gravlundens ATV brukes vanligvis til kjøring av jordavfall og liknende arbeidsoppgaver ved gravlunden. Tirsdag ble den tyvlånt av frekke råkjørere. Foto: Privat
«SEIERSRUNDE»: Gravlundens ATV brukes vanligvis til kjøring av jordavfall og liknende arbeidsoppgaver ved gravlunden. Tirsdag ble den tyvlånt av frekke råkjørere. Foto: Privat Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): - Jeg ble ringt opp av gartneren ved Østre gravlund, og fikk beskjed om at politiet var på parkeringsplassen deres.

Det sier Stig Gartland, kirketjener og gravplassarbeider i Nærøysund kirkelige fellesråd, til Dagbladet.

Gartland hadde lagt seg for kvelden, tirsdag 27. september, men måtte pent stå opp, kle på seg og kjøre ned til Østre gravlund i Rørvik.

Der, på gravlundens parkeringsplass, sto gravlundens ATV - og politiet, forteller han.

- Noen hadde tatt seg inn i garasjen på gravplassen, tjuvlånt ATV-en og råkjørt med den. De har tatt seg en seiersrunde inne på gravplassen, men for det meste har de kjørt rundt omkring i Rørvik.

Saken ble først omtalt av lokalavisa Ytringen Avis.

- Respektløst

Gartland ser alvorlig på hendelsen.

- Å forsyne seg av noe som er låst inne i en garasje - spesielt på en gravplass - er rett og slett respektløst, sier han.

Dessuten utgjør hendelsen en risiko for Rørvik-innbyggernes sikkerhet, mener han.

- Ungdommer som råkjører med ATV er jo farlig. Jeg tenker på folk som er ute og går. Det er ganske mørkt noen steder i Rørvik - det er ikke alle gatelysene som fungerer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.