Frekt tyvlån fra gravlund: - Respektløst

Tyvene tok en «seiersrunde» på gravplassen og råkjørte i Rørvik sentrum med gravlundens ATV, ifølge kirketjener i Nærøysund kirkelige fellesråd. - Respektløst og farlig, sier han.

«SEIERSRUNDE»: Gravlundens ATV brukes vanligvis til kjøring av jordavfall og liknende arbeidsoppgaver ved gravlunden. Tirsdag ble den tyvlånt av frekke råkjørere. Foto: Privat
«SEIERSRUNDE»: Gravlundens ATV brukes vanligvis til kjøring av jordavfall og liknende arbeidsoppgaver ved gravlunden. Tirsdag ble den tyvlånt av frekke råkjørere. Foto: Privat Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): - Jeg ble ringt opp av gartneren ved Østre gravlund, og fikk beskjed om at politiet var på parkeringsplassen deres.

Det sier Stig Gartland, kirketjener og gravplassarbeider i Nærøysund kirkelige fellesråd, til Dagbladet.

Gartland hadde lagt seg for kvelden, tirsdag 27. september, men måtte pent stå opp, kle på seg og kjøre ned til Østre gravlund i Rørvik.

Der, på gravlundens parkeringsplass, sto gravlundens ATV - og politiet, forteller han.

- Noen hadde tatt seg inn i garasjen på gravplassen, tjuvlånt ATV-en og råkjørt med den. De har tatt seg en seiersrunde inne på gravplassen, men for det meste har de kjørt rundt omkring i Rørvik.

Saken ble først omtalt av lokalavisa Ytringen Avis.

- Respektløst

Gartland ser alvorlig på hendelsen.

- Å forsyne seg av noe som er låst inne i en garasje - spesielt på en gravplass - er rett og slett respektløst, sier han.

Dessuten utgjør hendelsen en risiko for Rørvik-innbyggernes sikkerhet, mener han.

- Ungdommer som råkjører med ATV er jo farlig. Jeg tenker på folk som er ute og går. Det er ganske mørkt noen steder i Rørvik - det er ikke alle gatelysene som fungerer.

BER OM TIPS: Gartland oppfordrer personer som har sett denne ATV-en råne rundt i Rørvik sentrum tirsdag til å kontakte politiet. Foto: Privat
BER OM TIPS: Gartland oppfordrer personer som har sett denne ATV-en råne rundt i Rørvik sentrum tirsdag til å kontakte politiet. Foto: Privat Vis mer

ATV-en ble returnert til gravlunden nesten like hel.

- Den sto parkert utenfor garasjen på gravlunden. Midt på plassen. Motoren var fremdeles varm da vi kom, så de kan ikke ha vært langt unna.

Kjøretøyet hadde fått skader på dekslene, forteller han.

- Det koster noen tusenlapper. Det blir forsikringssak, men det er irriterende å bruke tid på sånt.

ATV-en, en hvit Polaris, brukes vanligvis til kjøring av jordavfall og liknende arbeidsoppgaver ved gravlunden.

REAGERER: Stig Gartland, kirketjener og gravplassarbeider i Nærøysund kirkelige fellesråd. Foto: Privat
REAGERER: Stig Gartland, kirketjener og gravplassarbeider i Nærøysund kirkelige fellesråd. Foto: Privat Vis mer

Politiet med melding

Politiet i Namdalen gikk selv ut med en melding om hendelsen på sin Facebook-side torsdag kveld.

- I forbindelse med flere meldinger om råkjøring med ATV i Rørvik sentrum tirsdag kveld, 27.09.22, har politiet i ettertid mottatt anmeldelse fra Nærøysund kirkelige fellesråd som omhandler uberettiget adgang i deres garasje og brukstyveri av deres ATV, heter det i Facebook-innlegget.

Politiet skriver at de observerte ATV-en kjørende i området mellom klokka 21:30 og 22:30 samme kveld.

- Da politiet fant igjen ATV-en like etter, var den parkert og etterlatt utenfor garasjen ved Østre gravlund. ATV-en var påført noe skader.

Politiet ønsker tips i saken. Gartland oppfordrer personer med informasjon til å ta kontakt med politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer