Steinkjer:

- Enormt risikofylt med den promillen

Føreren som kjørte på og drepte Sigve Bremset (21) i Steinkjer i påska hadde 2,1 i promille.

DRAMATISK: En person ble drept og to andre truffet da mannen i 30-åra kjørte bilen sin opp på fortauet i Steinkjer i påska. Foto: Privat / NTB
DRAMATISK: En person ble drept og to andre truffet da mannen i 30-åra kjørte bilen sin opp på fortauet i Steinkjer i påska. Foto: Privat / NTB Vis mer
Publisert

Etterforskningen av påkjørselen i Steinkjer i påska, hvor Sigve Bremset (21) ble truffet og drept, pågår fremdeles for fullt. Politiadvokat og påtaleansvarlig i saken, Line Dreier Ramberg, sier til Dagbladet at politiet fortsatt jobber med gjennomgang av beslag i saken.

27. april ble det i Steinkjer sentrum gjennomført rekonstruksjon av påkjørselen, som førte til at føreren i 30-åra ble siktet for drapet på Bremset og drapsforsøk på to andre personer.

Siden da har resultatet av promilleprøven kommet. Denne viste at han hadde 2,1 i promille da han satte seg bak rattet på drapsbilen.

- Høyt og ekstremt risikofylt

- 2,1 er en svært høy promille. Noen andre må vurdere når man mister kontroll, men det er ingen tvil om at det er høyt og enormt risikofylt å kjøre med den promillen, sier Ramberg.

Ifølge Lommelegen vil 2 i promille kunne gi begynnende symptomer på alkoholforgiftning. Man vil heller ikke ha kontroll over hva man sier og over kroppen.

Den siktede mannen sitter for tida varetektsfengslet fram til 22. mai. Ramberg opplyser allerede nå at de vil be om videre fengsling av mannen i 30-åra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer