Ambulansetjenesten

- En fryktkultur

Vikarer skvises ut, gravide diskrimineres og ansatte tør ikke si hva de mener. Dette er blant punktene i kritikken mot ledelsen ved Ambulansetjenesten Helse Nord-Trøndelag.

BYTTET JOBB: Ambulansearbeider Birger Aftret har jobbet i ambulansetjenesten i 32 år, men etter at det ble innført krav til fysisk test i Ambulansetjenesten Helse Nord-Trøndelag i fjor, ble ikke vikarkontrakten der fornyet. Nå jobber han i ambulansetjenesten for St. Olavs Hospital. Foto: Ole Martin Wold / Dagbladet
BYTTET JOBB: Ambulansearbeider Birger Aftret har jobbet i ambulansetjenesten i 32 år, men etter at det ble innført krav til fysisk test i Ambulansetjenesten Helse Nord-Trøndelag i fjor, ble ikke vikarkontrakten der fornyet. Nå jobber han i ambulansetjenesten for St. Olavs Hospital. Foto: Ole Martin Wold / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er fryktkultur i ambulansetjenesten i Nord-Trøndelag. Vikarer, kvinner og gravide diskrimineres og skvises ut. Folk er redde.

De krasse uttalelsene kommer fra en mann som har vært fast ansatt i Ambulansetjenesten i Helse Nord-Trøndelag (HNT) i mer enn et tiår. Han jobber der fortsatt, og av frykt for å miste jobben, ønsker han ikke stå fram med navn i Dagbladet.

I desember i fjor gikk det ut en e-post til alle vikarer i ambulansetjenesten i Helse Nord-Trøndelag (HNT), med beskjed om at de måtte gjennomføre en fysisk test innen 14 dager. Dagbladet har sett e-posten.

43 vikarer fikk e-posten med innkalling til fysisk test.

Strengt løpegrav

Kravene i testen er blant annet å løpe 3000 meter på 16 minutter, altså en snittfart på fem minutter og 20 sekunder per kilometer. Det er fort.

Andre krav i testen er 20 knebøy med en sekk tilsvarende 10 kg på ryggen, «planken» i 60 sekunder og 20 situps med hendene bak hodet.

Jon-Ola Wattø, avdelingssjef for Fellesfunksjonen, Ambulansetjenesten i Midt-Norge, skriver i en e-post til Dagbladet at de fysiske kravene skal sikre at ambulansepersonell er rustet til å yte forsvarlig helsehjelp i enhver situasjon, også når de må bistå utenfor allfarvei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer