Avgifts-sjokk:

- Det bekymrer meg

Rita Otterviks (Ap) siste kommunebudsjett som ordfører i Trondheim ligger an til å svi hardt i lommeboka til den gjengse trondheimer. - Det har vært tøffe tak før, sier hun - og gjør seg klar til krig om eiendomsskatten i bystyret.

ØKTE AVGIFTER: Det er ikke sikkert vi klarer å få til en lettelse i lommaboka for alle innbyggerne. Men vi skal prøve å se hva vi kan gjøre for dem som strever mest, sier Trondheim-ordfører Rita Ottervik (Ap). Foto: Ole Martin Wold / NTB
ØKTE AVGIFTER: Det er ikke sikkert vi klarer å få til en lettelse i lommaboka for alle innbyggerne. Men vi skal prøve å se hva vi kan gjøre for dem som strever mest, sier Trondheim-ordfører Rita Ottervik (Ap). Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Onsdag presenterte kommunedirektøren sitt forslag til trondheimsbudsjett for 2023 og handlings- og økonomiplan for perioden 2023 til 2026 i Rådhuset i Trondheim.

Her foreslås det blant annet å heve vann- og avløpsgebyrene med henholdsvis 19 og 22 prosent i 2023.

Kommunedirektør Morten Wolden illustrerte hvordan Trondheims innbyggere kan merke den foreslåtte økningen med et regnestykke for en tenkt «eksempelfamilie».

- Bekymret

Slik budsjettforslaget ser ut nå, sitter «eksempelfamilien» igjen med en økning på nesten 4000 kroner på grunn av økte utgifter knyttet til SFO, eiendomsskatt og årsgebyrer for renovasjon, vann, avløp og feiing.

- Det bekymrer meg. Spesielt familier merker økte kostnader knyttet til boligrente, matvarepriser og generell prisstigning. Det må vi se nærmere på - om vi klarer å lette opp på andre områder, slik at vi treffer dem som kanskje kjenner det mest, sier ordfører Rita Ottervik (Ap) til Dagbladet.

Budsjettet for 2023 er Otterviks siste som ordfører. Hun tar ikke gjenvalg neste år.

- Er det litt surt for deg personlig hvis ditt siste kommunebudsjett blir et som svir hardt i lommeboka til Ap's kjernevelgere?

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer