Dagbladet avslører:

Bygger maktbase via omstridt gruppe

Gjennom store protestsider på Facebook mobiliseres medlemmer til Trond Giskes Ap-lag. - Sosiale medier er den viktigste rekrutteringsarenaen til politisk arbeid, sier Giske.

MOBILISERER: Trond Giske har bygget opp Arbeiderpartiets største lokallag. Han var tidligere Ap-nestleder under Jonas Gahr Støre. Foto: Heiko Junge / NTB
MOBILISERER: Trond Giske har bygget opp Arbeiderpartiets største lokallag. Han var tidligere Ap-nestleder under Jonas Gahr Støre. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ikke noen tvil om at sosiale medier nå er den viktigste rekrutteringsarenaen til politisk arbeid, ved siden av at medlemmene verver dem de kjenner, sier Trond Giske til Dagbladet.

På store protestgrupper på Facebook mobiliseres det nå i hopetall for Trond Giskes Arbeiderpartilag. Mange skriver at de er blitt medlem eller oppfordrer hverandre til å bli det.

Det viser Dagbladets gjennomgang av de store foraene for Giske-støttespillere og også foraer for strømprotest.

Den tidligere Ap-nestlederen har i løpet av ett år bygget opp Arbeiderpartiets største partilag, Nidaros sosialdemokratisk forum.

Samtidig har det oppstått mye hets på støttesidene for Trond Giske på Facebook. Dagbladet omtalte mandag at både statsminister Jonas Gahr Støre og Ap-politiker Hadia Tajik hetses i «Støttegruppe for Trond Giske».

Viktig å gi folk muligheten

Trond Giske sier at han ikke har oppfordret noen til å verve for dem og at han og lokallaget ikke står bak disse foraene.

Dagbladets gjennomgang viser samtidig at de er svært velvillige:

Ett av Nidaros' styremedlemmer har vært inne på Facebook-siden «Giske-supportere og sosialdemokrater» og svart på hvordan man blir medlem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.