Stjørdal:

- Behov for å prate

Søndag kveld ble en mann i 50-åra funnet død i en leilighet i Stjørdal, som tilhørte den nå drapssiktede mannen. Hendelsen preger området hvor den drapssiktede bodde. Tirsdag ble siktede varetektsfengslet, noe han godtok.

DRAPSSAK: Politiet sperret søndag kveld av et større område, etter at en mann i 50-åra ble funnet død inne i leiligheten til den nå drapssiktede mannen, også han i 50-åra. Foto: Joakim Halvorsen / NTB
DRAPSSAK: Politiet sperret søndag kveld av et større område, etter at en mann i 50-åra ble funnet død inne i leiligheten til den nå drapssiktede mannen, også han i 50-åra. Foto: Joakim Halvorsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STJØRDAL (Dagbladet): Søndag kveld ble en mann i 50-åra funnet død i en leilighet i Stjørdal i Trøndelag. Dødsfallet etterforskes som et mulig drap, og en mann i 50-åra, som bodde i leiligheten hvor den avdøde ble funnet, er drapssiktet.

Tirsdag møtte den nå drapssiktede mannen i 50-åra fra Stjørdal i retten.

Den drapssiktede ankom retten i regntøyliknende bekledning, og hadde tydelige skader i ansiktet. Samtidig virket den siktede medtatt.

Der ble den drapssiktede mannen varetektsfengslet i fire uke, herunder to med brev- og besøksforbud og to med isolasjon. Det kommer fram i en kjennelse fra retten.

- Han har ikke tatt stilling til siktelsen, men det ligger ingen erkjennelse av skyld i det at han aksepterer fengsling, sier forsvarer Tore Angen til Dagbladet etter fengslingsmøtet.

Selv om det var begjært lukkede dører, fikk pressen være til stede i retten. Det var også begjært referatforbud, men som seinere har blitt opphevet.

Forsvarer Tore Angen på plass i retten. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet
Forsvarer Tore Angen på plass i retten. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet Vis mer

Den drapssiktede ønsket ikke å forklare seg i retten tirsdag.

- Han forholdt seg til politiforklaringen fra i går. Den var lang, den var på over ti timer til sammen, så en kjempelang forklaring. Han viser for så vidt bare til den, og har ikke forklart seg i dag.

- Hvordan har din klient det?

- Alle som var i retten nå så at han ikke hadde det særlig bra, sier Angen.

Mandag formiddag fortalte påtaleansvarlig Anette Strøm Røsholdt til Dagbladet at drapet framstår som tilfeldig. Siktede og fornærmede møttes, ifølge politiet, på en pub like ved åstedet kort tid før dødsfallet.

Drapet preger boområdet hvor den nå drapssiktede mannen bodde.

Dårlig søvn

- Det er veldig mange eldre som bor her, og det er klart at det preger dem.

Det sier Kolbjørn Geving, styreleder i sameiet hvor den drapssiktede bodde, til Dagbladet.

Han forteller at beboerne er usikre, og at de både lurer på hva som har skjedd, men også hvordan det blir for dem framover.

- Jeg tror ikke folk har sovet godt i natt, sier Geving.

Kolbjørn Geving er styreleder i borettslaget hvor den drapssiktede mannen i 50-åra bodde. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet
Kolbjørn Geving er styreleder i borettslaget hvor den drapssiktede mannen i 50-åra bodde. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet Vis mer

Dagbladet har så langt ikke lyktes i å komme i kontakt med Tora Angen, som forsvarer den drapssiktede.

Geving forteller at han tidlig var i kontakt med politiet om saken, og at styret ganske tidlig tenkte på hva de skulle gjøre.

- Vi prøvde å gå rundt til en del folk og snakke med dem, og roe dem med at det er under kontroll.

Mandag ettermiddag var politiets sperringer fjernet. Den siktedes leilighet er fortsatt plombert. Avdødes pårørende er varslet.

Geving uttalte seg først til NRK om saken.

Politifaglig etterforskningsleder Eivind Gulseth om drapet i Stjørdal. Reporter: Henrik Einangshaug / Dagbladet Vis mer

Behov for å prate

Mandag formiddag inviterte styret til en samtale i sameiet, hvor de som hadde behov for det fikk samles for å prate om hendelsen som nå preger lokalsamfunnet.

- Hvordan var stemningen under samlingen?

- Det var en veldig rolig samling. Vi pratet med hverandre og hadde behov for å prate.

Geving sier det var anledning for beboerne i sameiet til å stille spørsmål, men at det ikke kom noen spørsmål.

- Jeg tror den sammenkomsten var veldig godt for sjelen. Det er mye eldre folk som bor alene, og de føler seg litt tryggere etter en samtale.

Tirsdag ble den drapssiktede framstilt for varetektsfengsling i Trøndelag tingrett. Påtalemyndigheten ba i retten om fire uker i varetekt, herunder to med brev- og besøksforbud og to med isolasjon.

ØNSKER TIPS: Påtaleansvarlig Anette Strøm Røsholdt og politifaglig etterforskningsleder Eivind Gulseth. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet
ØNSKER TIPS: Påtaleansvarlig Anette Strøm Røsholdt og politifaglig etterforskningsleder Eivind Gulseth. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet Vis mer

Ønsker tips

Påtaleansvarlig Anette Strøm Røsholdt fortalte mandag formiddag at den siktede og avdøde hadde møttes på et utested, før den siktede og avdøde dro hjem til den siktedes leilighet etter stengetid natt til søndag, hvor den avdøde ble funnet.

Den avdøde var i Stjørdal gjennom jobb, opplyser politifaglig etterforskningsleder Eivind Gulseth.

Politiet ønsker nå tips om observasjoner av den siktede og avdøde på utestedet, som de to forlot ved stengetid natt til søndag.

Det var en bekjent av siktede som varslet politiet om hendelsen, som de ble varslet om klokka 19.48 søndag kveld.

- Vi fikk beskjed om at det var en alvorlig voldshendelse som hadde funnet sted, sa Røsholdt til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer