Slåsskamper mellom taxi-sjåfører:

- Alvorlig

Gjentatte ganger har det vært håndgemeng og slagsmål mellom taxisjåfører ved Trondheim lufthavn Værnes. Seinest mandag måtte politiet tilkalles til flyplassen.

ALVORLIG: Lufthavndirektør ved Trondheim lufthavn Værnes, Marit Helene Stigen, og Avinor, ser alvorlig på den siste tids hendelser. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet
ALVORLIG: Lufthavndirektør ved Trondheim lufthavn Værnes, Marit Helene Stigen, og Avinor, ser alvorlig på den siste tids hendelser. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): Mandag morgen denne uka mottok politiet melding om et slagsmål mellom to taxisjåfører på Trondheim lufthavn Værnes.

Hendelsen på flyplassen føyer seg inn i rekke av hendelser med slagsmål og håndgemeng mellom taxisjåfører ved flyplassen. Eieren av flyplassen, Avinor, satte i sommer inn taxiverter på flyplassen, som skal ivareta kø, logistikk og spørsmål fra de reisende, skriver Bladet.

Hendelsen sist mandag fant sted utenfor terminalen, og den ene av de involverte skadet en finger i slagsmålet, og ble kjørt til legevakta for sjekk. Det skal ikke ha vært passasjerer eller kunder i nærheten da hendelsen fant sted.

- Vi jobber hele tiden med gode passasjeropplevelser, og da er taxi til og fra flyplassen en del av det. Vi ser alvorlig på slike hendelser og tar sterkt avstand fra denne type atferd.

Det sier lufthavndirektør ved flyplassen, Marit Helene Stigen, til Bladet.

De som skal kjøre drosje til og fra flyplassen, må inngå en egen avtale med Avinor for å kunne benytte taxiholdeplassene foran terminalen, både for å kunne hente kunder, samt for å stå i depotet, ifølge avisa.

- Ved inngåelse av en passeringsavtale, så plikter løyvehaver seg til å etterleve offentlige lover og regler, og reglene for trafikkavvikling ved lufthavna, sier Stigen videre til avisa.

Løyvehaver kan bli utestengt for et konkret tidsrom ved brudd på avtalen, noe Stigen opplyser at nå vurderes.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer