Lukket møte:

Alarm i Ap-ledelsen:
Vil stoppe Giske

Ap-ledelsen river seg i håret over Trond Giskes eventyrlige framgang med Nidaros Ap. På forrige ukes sentralstyremøte var Nidaros-veksten tema og det ble framlagt en plan for hvordan Giske kan stoppes, ifølge Dagbladets kilder.

SPLITTER: Trond Giske leder Arbeiderpartiets største lokallag som vil gi ham stor innflytelse både i Trøndelag og nasjonalt. Det vil mange i Ap-ledelsen sette en stopper for, ifølge Dagbladets kilder. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SPLITTER: Trond Giske leder Arbeiderpartiets største lokallag som vil gi ham stor innflytelse både i Trøndelag og nasjonalt. Det vil mange i Ap-ledelsen sette en stopper for, ifølge Dagbladets kilder. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Bare dager etter at Trond Giske hadde stått på NRK «Debatten» og talt partiledelsen midt imot, var hans lokallag Nidaros' eventyrlige vekst tema på sentralstyremøtet i Arbeiderpartiet.

Det får Dagbladet bekreftet fra kilder med kjennskap til hva som ble diskutert på møtet.

Arbeiderpartiets vedtektsutvalg er nå i innspurten av arbeidet med deres anbefaling til endring av vedtektene i partiet. Utvalgsleder Lubna Jaffery var derfor til stede på sentralstyremøtet og ga en rapport om utvalgets arbeid.

Utvalget har ennå ikke konkludert, og det gjenstår ett møte før de leverer sin innstilling til sentralstyret med frist 1. desember.

Dagbladets gjennomgang: Så mye makt gir Nidaros' vekst Giske

Giske-bekymring i sentralstyret

Dagbladet kan nå avsløre at stemningen på sentralstyret gikk i retning av at Nidaros' har blitt for dominerende i både Trondheim, Trøndelag og nasjonalt. Det går dermed mot at sentralstyret ønsker å begrense representasjonen til medlemmer som er medlem av lokallag der de ikke bor.

Det er en utbredt oppfatning i Ap-ledelsen at mange av Nidaros' 2000 medlemmer ikke bor i Trondheim og Trøndelag. Hvis medlemmene som bor utenbys ikke telles med når Nidaros skal få representasjon i Trondheim og Trøndelag, begrenser det Giskes innflytelse i hjembyen og hjemfylket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.