Røper nye planer

Nå skal Åge Aleksandersen bokstavelig talt «levva livet», avslører han i et ferskt intervju. Og om bare noen dager slipper han ny låt.

TILBAKE: Åge Aleksandersen vender nå tilbake, røper han i et ferskt intervju. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TILBAKE: Åge Aleksandersen vender nå tilbake, røper han i et ferskt intervju. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): «Kjæm du gudan sin vei gjennom lufta å gir dæ tid. Da vess du kjike litt ut å e høyt over Almannberget. Da e det lett å ferstå koffer Oppdal er bøgda mi», synger Terje Tysland i låta «Bøgda mi».

Nå blir «Bøgda mi» - Oppdal - også Åge Aleksandersen (74) si - igjen.

20 år etter at trønderrockeren fra Namsos forlot hytta på Oppdal, vender han og kona nå tilbake til fjellbygda og Allmannberget, røper han i et intervju med lokalavisa OPP.

- Ja, jeg bygger meg hytte, men nøyaktig hvor i Oppdal vil jeg gjerne holde for meg selv ei stund til, sier Aleksandersen til avisa.

Spesielt forhold

Det var nettopp på hytta på Oppdal, som trønderrockeren og familien hadde fra midten av 80-tallet til 1997, at flere av låtene på Solregn fra 1989 ble skrevet.

På hytta, som lå i Lainsbyn i Stølen, bodde Aleksandersen i månedsvis av gangen, og skrev også «Dekksgutten», som skildrer minner fra oppveksten i Namsos.

Aleksandersen sier det er flere årsaker til at de nå vender tilbake til Oppdal.

- Der vi er i livet nå tror vi det er veldig bra for oss å være her oppe, sier han til avisa, og legger til at de har veldig gode minner fra Oppdal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer